A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Úgy tűnik, Liam Gallagher új supergroupot alapított a Stone Roses-os John Squire-rel

2022. június 20., 11:40

Az egész egy tweettel kezdődött június 19-én vasárnap, amit Liam Gallagher posztolt ki. Amilyen kurta maga a bejegyzés, legalább annyira sokatmondó: nagyon úgy fest, hogy az ifjabb Gallagher régi álma, hogy összehozza minden idők legmenőbb supergroupját, révbe ért, vagy legalábbis határozottan elindult ezen az úton.

Azt már régóta tudjuk, hogy Liam Gallagher számára az első meghatározó erővel bíró zenekar a The Stone Roses volt. Ez volt az első banda, amit élőben látott és az első, amiben visszavonhatatlanul beleszeretett. Így már pláne érthető hosszú évek óta tartó, permanenes elragadtatása a Roses gitárosa, John Squire iránt, aki már az Oasis legendás, 26 évvel ezelőtti Knebworth-i koncertjén is vendégeskedett, mint ahogy a június 3-án és 4-én megtartott monstre Liam Gallagher koncerteken is, melyek szintén Knebworthben voltak. A maga nyers, őszinte és szókimondó stílusában így konferálta fel őt az ifjabb Gallagher:

„Kurva nagy tapsot kérek a bolygó legmenőbb emberének, az egyetlen John kibaszott Squire-nek!”

De úgy tűnik, nem áll meg ennyinél a történet, kettejük története. Liam Gallagher még 2017-ben fogalmazta meg először nyilvános, hogy mit szeretne: összehozni egy álom supergroupot, amiben rajta kívül a The Stone Roses tagjai és Richard Ashcroft venne részt. Őszintén reméljük, hogy nemcsak összejön a dolog, de a sok kreatív egó nem oltja ki egymást, és tényleg valami fantasztikus kerül ki Liam Gallagher álom supergroupjának boszorkánykonyhájából.

Végezetül íme a június eleji Knebworth-i koncert részlete, amikor John Squire is a színpadra lépett, és közösen elnyomták a Champagne Supernova-t:

https://www.youtube.com/watch?v=zMaBj0MXPYA

Missy Elliottot kilőtték az űrbe!
júl. 17., 13:05