A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új albuma mellett hamarosan új NFT-t is kiad a Megadeth

2022. szeptember 5., 8:20

Dave Mustaine és zenekara június végén jelentették be The Sick, The Dying… And The Dead! című lemezüket, egy új dal és kisfilm (We’ll Be Back: Chapter I) kíséretében. Utóbbi egy ötperces videóban mutatja be az együttes kabalája, Vic Rattlehead történetét: egy bátor katona útját, az általa meghozott áldozatokat és a benne lakozó élni akarást.

A The Sick, the Dying… And The Dead! tovább formálja és fejleszti azt a hangzást, amit a Grammy-díjas Dystopiáról már ismerünk. Ezzel a lemezzel ünneplik Dave Mustaine visszatérését (a frontember nemrég sikeresen legyőzte a torokrákot), ebben pedig a Dystopia társproducere, a Danzig és a Parkway Drive lemezeit is jegyző Chris Rakestraw is részt vett. A dalokat Mustaine házi stúdiójában vették fel Nashville-ben, Kiko Loureiro gitárossal és Dirk Verbeuren dobossal. A felvételeken Steve DiGiorgio basszusgitározik, turnézni viszont már James LoMenzo indult velük.

„Hosszú idő után most először éreztük úgy, hogy minden a helyén volt, amire szükségünk volt ahhoz, hogy egy új lemezt készíthessünk. Alig várom, hogy ti is hallhassátok!” – mondja Mustaine.

Nemcsak a frontember, de a zenekar többi tagja is kivette a részét a dalszerzésből, a végeredményben pedig benne van minden, ami a rajongókat lelkesíti a Megadeth-el kapcsolatban, és ami igazán jól megkülönböztethetővé teszi őket a thrash metal szcénában. Az Ice T-vel közös Night Stalkers dühös riffjei, a középtempós, dallamos Soldier On!, és a személyes történeteken alapuló címadó dal is jól mutatja azt a precíz és virtuóz hozzáállást, ami a Megadeth védjegyévé vált; amitől egyszerre a műfaj megújítói és legautentikusabb arcai is egyben.

A zenekar egyébként időközben belekóstolt a web3 világába is. Már saját NFT-ket is készítenek: az első kollekció a RATTLEHEADS nevet viseli majd. Az NFT-ken különböző, Vic Rattleheadet ábrázoló képek szerepelnek majd, az elmúlt 40 évből. A rajongók az együttes Discord-csatornáján értesülhetnek a legújabb hírekről.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57