A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új albumával tér vissza Budapestre a Counterparts

2022. november 30., 12:34

A kanadai hardcore csapat ráadásul nem semmi kompániában érkezik: velük tart a Kublai Khan TX, a Paleface és a Dying Wish is 2023. április 20-án, a Dürer Kertben.

A Counterparts októberben jelentette meg hetedik, Eulogy For Those Still Here című nagylemezét. Az új anyag azt a szorongást fogja meg, amely a változás elkerülhetetlenségéből fakad.

„Azt hiszem, úgy kezelem a dolgokat, hogy felkészülök a végére – mondja Brendan Murphy énekes. – Amikor észreveszem, hogy valami nem stimmel nem tudom csak úgy kivárni, hogy megtörténjen. Elkezdek katasztrofizálni és aztán néha a végén már én akarom ezeket a dolgokat. Ennek a lemeznek a nagy részében gyászolom valakinek az elvesztését, aki még életben van, vagy elbúcsúzom valamitől, ami még nem ment el.”

A zenekar 2007-es megalakulása óta járja a világot és noha együttese az elmúlt 15 évben sikert sikerre halmozott, Murphy nem tud szabadulni attól a gondolattól mi lesz, ha egyszer „kiszárad a kút”, azaz nem bírják tovább. „Elkezdtem azon gondolkodni milyen lenne úgy írni egy lemezt, mintha az lenne az utolsó, olyat csinálni, amiről tudom, hogy elégedett lennék vele, ha az utolsó lenne – magyarázza a mindig őszinte énekes. – Imádom ezt a zenekart, ez a legfontosabb dolog, amit valaha csináltam, és nagyon szerencsés vagyok, hogy ez az enyém, de nagyon sokat teszünk bele, és nem ez a legtartósabb módja az életnek”. Ez az őszinteség a lemezen is helyet kapott, a szövegekben minden benne van, amit Murphy érez, bármit kimond. Ez a közvetlen hozzáállás jellemezte az egész alkotást, amelyben ezúttal korábbi gitárosaik, Jeese Doreen és Alex Re is visszatértek, és kivették részüket a dalszerzésből is. Az így született, csontig hatoló 11 dalt hozzák el újra Budapestre áprilisban.

A Counterpartshoz három nagyszerű csapat is csatlakozik a turnéra. A Kublai Khan TX amerikai metalcore banda Absolute című negyedik albumával kel útra. A lemez azokról a megpróbáltatásokról, küzdelmekről szól, amelyek a jellem erősítéséhez járulnak hozzá, ezeket az igazságokat pedig a Kublai Khan hipnotikus és súlyos metalcore-ként önti zenébe. Velük tart még a brit hardcore Dying Wish és a szintén hardcore-ban utazó svájci Paleface is.

Facebook-esemény

Fotó: Ben Ward

Antilope Kid koncert pénteken az Instantban
febr. 1., 17:06
„Válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod” – megjelent a The Anahit új albuma
jan. 31., 15:16