A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új albummal jelentkezett a hamarosan nálunk is fellépő The Vices

2023. március 21., 10:58

Miért nem merünk úgy cselekedni, ahogy gondolunk és érzünk? Többek között ilyen kérdéseket fejteget a The Vices második albuma, a The Unknown Affairs. Egyébként pedig a holland zenekar koncertjein nincs olyan, hogy ne táncolna mindenki, erről pedig mi is megbizonyosodhatunk április 23-án a Dürer Kertben. 

Miért van az, hogy soha nem merünk pusztán abból kiindulva cselekedni, amit gondolunk és érzünk a pillanatban? Miért van az, hogy a világunkat mintha írott és íratlan szabályok, valamint mások ítélete hajtana? És hogyan hangzana és milyen érzés lenne, ha nem eszerint cselekednénk?  – ezekre a kérdésekre próbál választ adni a The Vices most megjelent második nagylemeze.

A The Unknown Affairs albumról Floris van Luijtelaar beszélt: „Számomra a The Unknown Affairs arról szól, hogy megtaláljuk a saját hangunkat egy különféle ízlésektől és véleményektől hemzsegő világban és arról a felismerésről, hogy a kifejezésmódunk zeneileg és szövegileg is változhat és fejlődhet. Sok időt szenteltem annak, hogy elgondolkodjak ezen, és megengedtem magamnak, hogy mélyebben átéljem az érzéseimet, és ezt ki is fejezzem.”

A The Vices Looking For Faces című debütáló albuma 2021-es megjelenése óta úgy tűnik, minden helyére került a zenekar számára: első klubturnéjuk már a bejelentés után teltházas volt, a Nothing but Thieves előzenekaraként Európa legnagyobb helyszíneinek színpadán játszhattak és ők nyithattak a legendás holland Kengsington előtt is az amszterdami Ziggo arénában. Mindeközben olyan nagy fesztiválokat pipálhattak ki az elmúlt időszakban a bakancslistájukról, mint a Best Kept Secret vagy éppen a Sziget.

Fotó: Jermain Cikic

Aki már a The Vices-t fellépni, tudja, hogy mindig is magabiztosan – és mindenekelőtt örömmel és energiával – játszanak, és egy ilyen év után a magabiztosság csak nőhet. A groningeni zenekar, úgy fest, megállíthatatlan, és új lemezükkel készek bevenni Európa klubjait, hogy mindenkit levegyenek a lábáról energikus koncertjeikkel.

Facebook-esemény

Jegyek