A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új dal a hamarosan nálunk koncertező Nothing But Thieves-től

2024. február 5., 14:59

A Nothing But Thieves február 12-én legutóbbi, Dead Club City című lemezével érkezik a Barba Negrába, és a turné indulása előtt egy meglepetéssel is készültek a rajongóknak egy új megjelentetésével. Az Oh No :: He Said What? témájában a Dead Club City albumhoz kapcsolódik, némileg kiegészítve azt.

Nothing But Thieves megjelentette energikus és himnikus új dalát Oh No :: He Said What? címmel, valamint bejelentette, hogy a március 15-én az RCA/Sony kiadónál megjelenő Dead Club City című albumuk deluxe verzióját is kiadják.

A Nothing But Thieves hihetetlen évet élt meg tavaly: negyedik albumuk, a Dead Club City #1 helyezést ért el a listákon, telt házas brit turnét csináltak, beleértve két estét a londoni Wembley Arénában, a Radio 1 a Welcome to the DCC című kislemezüket az év legforróbb dalának nevezte, a Radio X pedig az év legjobb felvételének járó díjat adta nekik az Overcome című kislemezükért.

A 2024-es évet nagy durranással indítva, új számmal, az Oh No :: He Said What?-tal tértek vissza, amelyet január 29-én este Clara Amfo  Hottest Record in the World című műsorában játszottak először a Radio 1-en. A Dead Club City alkotási folyamatainak végén felvett dal a zenekar egyik kedvence, amely megmutatja sokoldalúságukat és kreativitásukat dalszerzőként. A zenekar így fogalmazott a dal kapcsán: „A Welcome To The DCC-hez hasonlóan ez a dal is leginkább a Dead Club City-t működtetők szemszögéből íródott – csak most ők pánikolnak a szörnyetegtől, amelynek létrehozásában segédkeztek. A szélhámosok beköltöztek. Egy utópia, amely a határok és a hagyományos kormányzati ellenőrzésen túl hivatott létezni, de visszarántotta az emberi lét, talán elkerülhetetlen volt. Ez a dal volt a legeslegutolsó, amit befejeztünk a stúdióban, és végül nem igazán lett része a koncepciónak. A történetnek a Pop The Balloonnal kellett volna véget érnie, de ezek az extra dalok egy kicsit nyitva hagyják az ajtót. Ez tetszik nekünk. Lehet, hogy egy évtized múlva is vissza akarunk majd nézni Dead Club Citybe, hogy megnézzük, hogy áll a dolog?.”

A zenekar a Nothing But Thieves új korszakát vezette be a Dead Club Cityvel, amit a Nothing But Thieves gitárosa, Dom Craik vett fel és készített John Gilmore (produkció, hangmérnök) és Mike Crossey (keverés) mellett. A koncepció-stílusú album a város méretű, csak tagoknak szóló klubjukat mutatta be, a tracklistát és az általános narratívát a városban és környékén található különböző karakterek és történetszálak alkották. A klubot középpontként használva könnyű elképzelni a Dead Club City mögött rejlő valós jelentést. Az olyan témákat, mint a reklám, az egység, az internetes kultúra, a zeneipar, az öregedés és a politika, valamint az eszkaláció és a változás, egy csak tagoknak fenntartott klub elidegenedése vagy kiváltsága emeli ki.
Dead Club City Deluxe három új dalt tartalmaz majd, köztük a most megjelent Oh No :: He Said What?, valamint a Time :: Fate :: Karma :: God és a Pure You című dalokat. Emellett az eredeti album két kislemezének, az Overcome-nak és a Tomorrow Is Closednak a “stripped” változatát is tartalmazza majd.
A zenekar februárban Welcome to the DCC World Tour nevű turnéjuk következő szakaszát kezdi meg, további telt házas európai fellépésekkel, köztük két estével az amszterdami Ziggo Dome-ban, valamint világkörüli turné- és fesztiválfellépésekkel és a Green Day nyári turnéjának kísérőjeként. Mindenekelőtt azonban február 12-én Budapestre is megérkeznek, hogy a Barba Negrában is bemutassák új albumukat – és immáron új dalukat is.

Jegyek:
https://www.livenation.hu/show/1434741/nothing-but-thieves/budapest/2024-02-12/

Szerző: