A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új dallal jelentkezett a Body Count – hamarosan élőben is hallhatjuk

2024. május 20., 18:30

Psychopath az első új daluk 2020 óta és a hamarosan érkező, Merciless című albumon szerepel majd. Ice-T és csapata ismét bizonyította, hogy közel négy évtized után is maximális fordulatszámon pörögnek, június 14-én pedig mi is megbizonyosodhatunk erről a Budapest Parkban.

Psychopath az első daluk a 2020-as Bum-Rush óta, amellyel a Legjobb Metál Előadás kategóriában Grammy-díjat is nyertek. A kirobbanó új dalban a Fit for An Autopsy énekese Joe Bad is szerepel, a szám pedig Ice-T-t és csapatát maximális fordulatszámon mutatja be, akik felkészültek a több, mint 35 éve aktív zenekar új fejezetére. A Century Media Records gondozásában megjelenő dalban producerként közreműködik Will Putney is. A zenekar június 5-én indítja turnéját a lengyel Mystic Fesztiválon, Magyarországra június 14-én érkeznek, a Budapest Parkban lépnek majd fel.

Psychopath a zenekar hamarosan érkező Merciless című albumán szerepel majd a Carnivore folytatásaként, amely 2020 márciusában jelent meg. A Carnivore-t a kritikusok is méltatták, az NME a megjelenésekor megjegyezte „amíg létezik igazságtalanság, addig szükség lesz Ice-T életerős hardcore-jára”, míg a Revorver úgy jellemezte: „A halál, az ellentétek és a változó idők szétzúzhatták volna őket. Ehelyett ugyanolyan erősek, mint mindig”.

Body Count egyszerre tapasztalta meg milyen, amikor tisztelik őket és azt is, ha rettegnek tőlük – mely szál egészen a zenekar eredetéig nyúlik vissza. A zenekar eredetileg Ice-T és középiskolai barátja Ernie C. projektjeként jött létre. Első daluk, a Body Count egyfajta küldetésnyilatkozat volt, amely Ice-T 1991-en megjelent O.G. – Original Gangster lemezén szerepelt. Ez volt az alapköve mindannak, ami alapján az elmúlt több, mint 35 évben alkottak. Első, már saját nevükön megjelenő anyagukon szerepelt a Cop Killer, amely egyszerre keltett gyűlöletet, félelmet és paranoiát és inspirálta zenekarok generációit. Black Sabbath-on nőttek fel, de mellette olyan Los Angeles-i legendák zenéjéből nyerítettek inspirációt, mint a Slayer és a Suicidal Tendencies. A Body Count mostani felállásában szerepelnek eredeti tagok, azaz Ice-T, Ernie C. és Sean E Sean, mellettük pedig Vincent Price basszusgitáros, Will „Ill Will” Dorsey dobos, Juan „Juan of the Dead” Garcia és Little Ice háttérvokalista játszik.

Jegyek itt kaphatók.

Fotó: Alessandro Solca

Szerző:
Két hét múlva Take That a Budapest Parkban
jún. 18., 19:15
Megjelent Dosztojevszkij: A játékos című klasszikusa
jún. 17., 17:18
Az Airbourne ismét felrázza Budapestet
jún. 17., 17:13