A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új klipes dal, dupla koncert és egy interjúfilm – 15 éves az Esti Kornél

2021. december 23., 15:39

Az év utolsó napjaiban, december 29-én és 30-án egy dupla Akvárium NagyHallos koncerttel ünnepli 15 éves jubileumát az Esti Kornél. Az első – már teltházas estén – a Grabovski lesz az előzenekar, két-két dal erejéig pedig Ember Márk színművész és Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere lesz a vendég. A második napra még elérhetők az utolsó jegyek, aznap a Felső Tízezer kezdi az estét, az Esti Kornéllal közösen Péterfy Bori és iamyank fog fellépni.

Az ünnepi alkalom előtt mutatták be a jövő tavasszal megjelenő hatodik albumuk második kislemezét. Az Óceán című dalhoz a zenekarral régóta együttműködő Bátori Gábor ‘sinco’ rendezett klipet.

Egy héttel a koncerteket megelőzően egy 80 perces interjúfilmet is publikált az Esti Kornél, melyben Stumpf András újságíró beszélget a zenekarral az elmúlt 15 évről. A filmet szintén Bátori Gábor ‘sinco’ készítette.

A 2006-ban, Mezőtúron alapított Esti Kornél eddig öt nagylemezt és egy újrahangszerelt dalokat tartalmazó, egy egyórás filmmel kiegészített válogatáslemezt jelentetett meg. Teltházas budapesti koncertjeik mellett a vidéki klubok és a fesztiválok állandó fellépői, 2019-ben teltházas koncertet adtak a MüPa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Hatodik nagylemezük 2022 tavaszán jelenik meg.

A zenekar tagjai:

Bodor Áron – ének, billentyű; Lázár Ágoston – dob, vokál; Lázár Domokos – gitár, ének; Horváth Kristóf – gitár; Pályi Ádám – basszusgitár; Veres Imre – gitár

Facebook-esemény

Fotó: Sinco