A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új lemezen dolgozik a Garbage

2022. december 29., 9:43

A négytagú rockzenekar, melynek igazán a 90-es évek második és a 2000-es évek első fele volt a csúcsidőszaka, időről-időre stúdióba vonul, hogy összerakjon egy-egy újabb lemezt, melyek ugyan nem hozzák el számukra a régi dicsőséget, de korrekt, profi és szerethető albumok születnek a közös munkából. Most épp a nyolcadik nagylemezükön dolgoznak.

Nemrég interjút adott a zenekar énekesnője, Shirley Manson, aki elárulta, az 1993-ban alakult rockzenekar, amely azóta is változatlan felállásban játszik (mellette a Nirvana korszakos albnumának producere, Butch Vig ül a dobok mögött, Duke Erikson és Steve Marker pedig kezelik a basszust meg a szintit), ismét stúdióba vonult, hogy felvegyék új, sorrendben nyolcadik nagylemezüket.

A Garbage 1995 és 2011 között három tökéletes, finom elektronikával felütött rockos lemezt hozott össze (Garbage 1995, Version 2.0 1998 és Beautiful Garbage 2001), melyek a mai füllel hallgatva is ugyanolyan frissnek tűnnek mint annak idején. Bő 10 éves működést követően, a negyedik nagylemezük után jegelték a közös munkát, majd 2010 környékén újrakezdték, és azóta három korrekt albumot hoztak össze, a legutóbbit 2021 nyarán adták ki. A No Gods No Masters című lemez pedig termeli a kislemezdalokat, épp a közelmúltban jött ki róla a Godhead klipje.

Idén pedig, októberben egy minden eddiginél teljesebb válogatás látott napvilágot a puritán Anthology címmel, melyre ugyan friss dal nem került, de több olyan viszont igen, ami a nagylemezeken nem szerepelt, hanem filmekhez vagy válogatásalbumokra készült. Ilyen volt például a Witness To Your Love is, melyhez szintén készült klip a közelmúltban.

Az új lemezről sokat nem tudni még, csak annyit, hogy készül és hogy Shirley Manson szerint jók a tagok közti kreatív energiák. Reméljük, 2023-ban megjelenik.