A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új neve van az Erik Sumo Bandnek, és az idén még két nagylemezt is kiadnak

2022. szeptember 7., 13:43

Jó, nem drasztikus a névváltoztatás, nem lettek például Erik és a Gidák, csak Erik Sumóra rövidült a zenekar neve mindenféle digitális platformokon felmerülő nehézségek miatt, így az idén megjelenő két új nagylemezt is ezen a néven keressétek majd. A hírekről a zenekar alapítója, Tövisházi Ambrus számolt be Facebook-oldalán.

Idézzük Ambrust: „Húúúúúúú kedves emberek, szevasztok! Elég nagy hírek következnek a házunk tájáról!

Először is, ahogy páran észrevehettétek, a zenekar neve Erik Sumo lett, elhagytuk a Bandet, mert nagyon nehéz volt megtalálni a zenéket így a különféle platformonokon, koncerteken is ezt a nevet használjuk majd. A másik fontos dolog: idén megjelenik 2 új lemezünk is. Az első szeptember 30-án érkezik és az a címe, hogy Words – Volume One a másik novemberben, annak pedig az hogy Words –  Volume Two. Lemezbemutató koncertünk szilveszterkor lesz az A38-on! (Részletek erről hamarosan!)

Tánczenés mulatság mind a két új minialbum, diszkó és house és szokásos őrületek. Onnan indult az egész, hogy a Covid alatt… Tökmindegy, rájöttem, hogy a diszkó a legjobb zene a világon, és elkezdtem sok-sok afrikai diszkózenét hallgatni a 80-as évek elejéről. Aztán megnéztem sok Kaurismäki filmet. Aztán megnéztem sok olasz trash filmet, stb., és végül írtam (-tunk) egy olyan vidám táncos anyagot, amelyben az angol mellett van szuahéli, finn, francia, német, portugál, pici magyar és olasz nyelv is.”

Az első kislemez az új albumról:

„Olasz nyelvű dalunk, a Pillola című szám amelyet már játszottunk a nyáron koncerteken, szeptember 9-én jelenik meg mindenhol, és a Bandcampre ezúttal is felkerül egy olyan verzió amelyben a szám születését nyomon követhetitek az első demótól kezdve, mert nem ám úgy van az, hogy van egy szám, felvesszük és kész. Én teljesen hülye vagyok és mindig mindent átírok és felforgatok, úgyhogy amit hallotok majd a dalokból, az a kábé mindegyiknél az ötvenedik verzió.

Nagyon várjuk a koncertet és a jövő évet is még több koncerttel, és azután is, még több koncerttel, és….

Ölelünk benneteket!”

(A fotó Sivák Zsófi munkája, és a budapesti Font Antikváriumban készült, nagyon köszönjük a segítséget és a lehetőséget!)

Ma lenne 80 éves Jimi Hendrix
nov. 27., 19:45
Újabb csodálatos szerzemény a Kerala Dusttól
okt. 11., 22:34
Coolio Snoop Dogg-gal közös videója megvan?
okt. 4., 1:07