A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új Sia-klip a 12 éves Maddie Ziegler és Shia LaBeouf szereplésével

2015. január 7., 19:38

Az ausztrál dalszerző-énekesnő Sia nemrég egy filmhez készített Beck-duett és a B-52’s-díva Kate Pierson lemeze kapcsán szerepelt itt, de most saját albumának Elastic Heart című dalához rendezett egy új klipet – és a Chandelier szuperslágerének táncvideójából ismert 12 éves Maddie Ziegler mellé most egy felnőtt férfit is belökött a ketrecbe Shia LaBeouf személyében.

A hazájában Az év dalszerzője díjat már kétszer egymás után is elnyerő ausztrál Sia Furler a 2014-as év egyik legjobb női lemezét jegyezte 1000 Forms Of Fear című hatodik albumával, melyre rákerült a 2013-ból való Elastic Heart is, melyet eredetileg Az éhezők viadala sorozat második részének filmzenelemezére készített az amerikai producer Diplo és a kanadai R&B-énekes The Weeknd társaságában – ám a mostani 2015-ös klipverzióból ez utóbbi részei már hiányoznak. Az arcát az elmúlt egy évben semelyik produkciójában nem (még tévéfellépésein sem) mutató énekesnő helyett az új klipben is kis Maddie szerepel (ismét Sia-parókában és testszínű dresszben), ám ezúttal egy hollywoodi sztár, a Transformers filmekkel befutott, ám A nimfomániás című tavalyi Lars von Trier-film idejére már kissé megkattant botrányhőssé vált Shia a partnere – egy meghökkentő ketrecharcban!

a Chandelier szintén Ryan Heffington koreográfussal készült és szintén Daniel Askill-lel közösen rendezett táncklipje. . .

. . .és első élőben énekelt előadása Ellen DeGeneres tévéműsorában:

.
ráadásként itt van Shia LaBeouf egy 2012-es klipszereplése az izlandi Sigur Rós együttes és Alma Har’el izraeli-amerikai rendezőnő Fjögur píanó című videójában, ahol még kevesebb ruhában, teljesen meztelenül játszik, de ott egy felnőtt partnerrel, Denna Thomsen táncosnővel:

.

FRISSÍTÉS: az Elastic Heart klip bemutatása után pár órával Sia elnézést kért mindazoktól, akik pedofíliára asszociáltak és/vagy kiborultak Shia és a kis Maddie közös akrobatamutatványai láttán (melyek az énekesnő szándékai szerint saját énjeinek harcát szimbolizálják)!

sia-elastictweet

FRISSÍTÉS 2: január 17-én Sia a Saturday Night Live műsorában (a kis Maddie Zieglert a félreértések elkerülése végett ezúttal inkább egy nővel táncoltatva) élőben is előadta az Elastic Heartot …

és a Chandeliert is, a változatosság kedvéért most kamarazenekari kísérettel és egy pantomimossal!

.
FRISSÍTÉS 3: Sia és kis táncosnője január 30-án Ellen DeGeneres műsorában is előadták az Elastic Heartot, de ezúttal dobozokba bújva!

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47