A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újabb Bowie ihletésű Barbie babát dobott piacra a Mattel

2022. július 1., 12:40

Az amerikai játékgyártó 2019-ben, amikor a Space Oddity kereken 50 éves lett, kiadott egy már egy David Bowie akkori korszaka előtt tisztelgő babát, és most ismét így tettek, hogy a zenész negyedik nagylemeze, a Hunky Dory is betöltötte a félévszázados kort. A Mattel a Life On Mars? című számhoz készült videót és Bowie abban látható imidzsét (öltözékét, frizuráját, sminkjét) hozza vissza az új babája külsejében.

A Hunky Dory Bowie negyedik nagylemeze volt, az egyik legjobb albuma sokaka szerint olyan örökérvényű dalokkal, mint a Changes, a Kooks, vagy az Andy Warhol, illetve a Bob Dylan előtt tisztelgő dalok, na és végül, de nem utolsósorban a Life On Mars?, ami Bowie hatalmas életművének egyik legjobb dala. Maga a lemez 1971. decemberében jelent meg, tavaly decemberben volt a kerek évforduló, most pedig, félévvel később megérkezett a Mattel babája.

A baba természetesen továbbra is Barbie, vagyis egy nő, úgyhogy senki ne keresse rajta Bowie vonásait, viszont a ruhája, a haja formája és színe, valamint az erős smink mind pont ugyanaz, mint a Life On Mars? klipjében. Már csak az összehasonlítás végett is érdemes megnézni a videót:

Aki pedig kedvet érez ahhoz, hogy a teljes albumot meghallgassa, ne fogja vissza magát, keresni sem kell a lemezt, mert íme:

A 90-es évek alternatív rockja előtt tiszteleg az MGMT
nov. 30., 16:57