A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újabb fellépőket jelentett be a Colours of Ostrava fesztivál

Wágner Gábor
2023. november 24., 12:19

A Colours of Ostrava nem sokkal első bejelentése után most újabb fellépők nevét árulta el. A brit Sam Smith mellé csatlakozik a rocklegenda Queens of the Stone Age is, akiket idén két Grammy-díjra is jelöltek.  A 21. Colours of Ostrava 2024. július 17. és 20. között várja majd a fesztiválozókat Budapesttől mindössze pár száz kilométerre.

A kaliforniai Queens of the Stone Age megalkuvás nélkül zúzza szét a rockzene határait. Egy viharos, elsöprő, személyes kihívásokkal teli időszak után a zenekar visszatért a gyökereihez, elhagyva a legutóbbi albumjaira jellemző letisztultságot, és előásta a korábbi nyers, autentikus hangzást. A jellegzetes gitárriffeket ezúttal egy nagy adag blues és egy kis elektronika keverékével töltötték meg, melankolikus színt adva a gyakran sötét, de közvetlen dalszövegeknek.

„A két Grammy-jelölés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Queens of The Stone Age a kortárs rock egyik legjelentősebb zenekara. A Colour-ra szánt előadásuk hihetetlenül változatos és tökéletesen összeállított lesz” – kommentálta a következő sztárfellépő bejelentését Zlata Holušová fesztiváligazgató. A QOTSA eddig összesen kilenc Grammy-jelölést kapott a legjobb (hard) rock előadás és a legjobb album kategóriában, és rendszeresen fellép a világ vezető fesztiváljain, köztük a Coachellán és a Glastonburyn.

A fesztivál szervezői más kiemelt programokat is közzétettek a jövő évre vonatkozóan. 2024-ben fellép még többek között a brit multiinstrumentalista, zeneszerző és énekes Bat for Lashes, a mesterséges intelligenciával kísérletező énekesnő Sevdaliza, a német elektronikus legenda Tangerine Dream, az izraeli sztár Dennis Lloyd, héttagú holland Son Mieux zenekar, akik a 70-es évek diszkós zenei hangszerelését és jelmezeit veszik elő, hogy ezekből komponálják meg kortárs popslágereiket, valamint a Klangphonics trió, akik az elektronikus zenét és az élő hangszereket ötvözik, így alkotva dallamos technót és energikus deep house-t.

Szerző: Wágner Gábor