A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újabb részletek derültek ki Bowie titokzatos gyermekkoráról

2016. február 19., 6:59

Kristina Amadeus David Bowie unokatestvéreként gyakorlatilag együtt nőt fel az énekessel, akinek gyermekkoráról egy memoár-jellegű írásban minden eddiginél többet mesél el. Szerinte a januárban elhunyt Bowie karrierjével tulajdon apja legvadabb elképzeléseit is túlszárnyalta.

david-bowie_0

Egy műanyag szaxofon, egy dobozgitár és egy játék xilofon voltak David Bowie legelső hangszerei – derül ki az egykori énekes unokatestvére, Kristina Amadeus rendhagyó megemlékezéséből. A Bowieval gyakorlatilag közös gyerekkoron osztozó Amadeus, egy a The Economistban megjelent nekrológ-cikkre reflektálva címzett nyílt levelet a cikk szerzőjének leszögezve, az énekes apja „gyakorlatilag pólyás korától kezdve” támogatta Bowie előadói ambícióit.

Amadeus levelében azt is leírja, Bowie már akkor saját lemezjátszóval rendelkezett, mikor ez csak kevés gyerek kiváltságának számított, a zenehallgatás pedig már kisgyermek koruktól kezdve meghatározó, közös tevékenységükké vált. „Mikor 11 éves volt, úgy őrjöngtünk Bill Halley, Fats Domino és Elvis Presley dalaira, mint afféle megszállott koboldok. David apja mindig bejuttatta őt a Royal Variety Performance gáláira, ahol találkozhatott az előadásra készülő zenészekkel” – fogalmaz a nő, aki arra is emlékszik, mikor Bowie az ötvenes évek végén ily módon találkozhatott Dave King-gel, Alma Cogan-nel és Tommy Steele-vel. „Ugyan az apja már nem érhette meg, hogy lássa David mindent elsöprő sikerét, ám biztos vagyok benne, hogy a mi Davidünk nem csak beváltotta, de jócskán túl is szárnyalta az édesapja álmait.”

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57