A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újra keresik Steve Jobs sírját

2015. október 21., 22:00

Négy éve a család kérésére jelöletlen sírba temették Steve Jobsot Palo Altóban. A rajongók a világ minden részéről felkeresik a temetőt, és próbálják megtalálni az Apple-alapító sírját. Az új, január közepén a magyar mozikba kerülő Jobs-film bemutatása ismét lendületet adott a keresésnek, még többen látogatják a temetőt, és próbálják kitalálni, hogy a több tucat jelöletlen sír közül melyik lehet a tech-gurué.

2000

„Nagyon keresik, de közel sem járnak a sírhoz” – mondta Don Van Straaten, a temető igazgatója. Mivel a rajongók, akik között oroszok, japánok és brazilok is vannak, közvetlenül nem róhatják le kegyeletüket, a ravatalozó emlékkönyvébe írhatnak tisztelgő sorokat.

A Steve Jobsról szóló filmet több Oscarra is esélyesnek tartják a forgatókönyv, a rendezés és a nagyszerű alakítások miatt. A forgatókönyvíró az Oscar-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei, Közösségi háló), a rendező a szintén Oscar-díjas Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos), a főszereplők az Oscar-jelölt Michael Fassbender, az Oscar-díjas Kate Winslet és Seth Rogen.

https://youtu.be/RFKvSiEe51E