A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újra kiadják a NASA földönkívülieknek szánt lemezét

2016. szeptember 25., 7:43

Vannak híres, vannak hírhedt albumok, azonban csak egyetlen lemez jutott el 188 milliárd kilométerre a Föld légkörétől. Carl Sagan, a Voyager űrszonda fedélzetén utazó, az emberiség kvintesszenciáját tartalmazó színarany korongja az űrben hánykolódó két lemezen túlmenően is olyan ritka, hogy még maga az alkotó sem rendelkezik saját példánnyal. Egy Kickstarter kampány azonban most mindent megváltoztathat.

voyager5

Kiadnák Carl Sagan, a Voyager űrszonda fedélzetén utazó emblematikus albumát – számolt be róla a The New York Times. A The Voyager Golden Record életrehívására Kickstarter kampány indult, melynek célja, hogy újra, bárki számára elérhetővé tegyék az 1977 óta, negyven éve az űrben kóválygó, a Földtől immár 188 milliárd kilométerre lévő szonda által őrzött kincset.

Sagan albuma az emberiség kulturális teljesítményeit hivatott reprezentálni bármilyen típusú idegen életformával való találkozás esetére. A színarany albumot lemezjátszón 16 és 2/3 RPM-es fordulatszámon lehet megszólaltatni, rajta pedig az 55 nyelvre lefordított üdvözlés mellett 116 fotó és 90 percnyi zene található, melyek a NASA szakemberei és a Sagan szerint méltóképp képviselik az emberi fajt.

A The Voyager Golden Records háromlemezes Box Set-ként jelenne meg, a projektből befolyt bevételek húsz százalékát pedig Carl Sagan Institute alapítványa kapja meg. Sagan lemezét – valamint egy űrbiztos lemezjátszót – egyébként legutóbb Jack White kiadójának, a Third Man Records-nak sikerült a NASA-val közösen a sztratoszféráig juttatnia.

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06