A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újra megnyitja kapuit London legendás koncerthelyszíne, a Brixton Academy

Wágner Gábor
2024. március 5., 16:02

2022 decemberében bezárt az ikonikus londoni koncerthelyszín, a Brixton Academy, ami 1929-ben mint mozi nyitott meg, 1972 óta pedig a a zenéé volt a főszerep. A biztonsági előírásoknak kevésbé megfelet helyszínen ketten vesztették életüket, ezért zárták be. Most viszont újra megnyitják.

Már be is jelentették az első bulikat a legendás helyszínen, melynek előbb egy 77 pontból álló biztonságtechnikai listát kellett teljesítenie ahhoz, hogy ne végleges bezárás legyen a vége, bár egy darabig azt lebegtették, hogy könnyen lehet a vége az is, a szörnyű eseményeknek, melynek során két fiatal lelte halálát a pánikba esett tömegben. A vizsgálatok lezárását követően állították össze a 77 tételes listát, melynek úgy tűnik, a népszerű hely minden pontjában megfelelt.

Persze a nyitás óvatos lesz. Előbb április 19-én ad koncertet két tribute zenekar (igen, még az angoloknál is léteznek ilyenek): a Nirvana UK és a The Smyths, majd egy héttel később a Definitely Mightbe (Oasis tribute) és a UK Foo Fighters. Ezek nyilván népszerű bulik lesznek, de nem hisszük, hogy akkora teltház várható, hogy kirúgja a közönség a ház oldalát.

A rendes koncertekre májusig kell majd várni, de megéri: előbb május 2-án az Editors lép fel, akikről utoljára 2022-ben hallottunk (akkor jelent meg EBM című nagylemezük), a két estén, május 6-án, majd május 7-én koncertet adó The Black Keys-ről viszont tudjuk, hogy új lemezre készül, és mire a Brixton Academy-s dupla koncertnapra derül az ég, már meg is fog jelenni a zenekar tizenkettedik, Ohio Players című új albuma (április 5-én), amiről két remek szám már meg is jelent.