A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szűz Máriákból készült szentségtörő lakásdekoráció

2016. március 1., 17:40

Egyszerű dísztárgynak készültek, mégis kiverték a biztosítékot Ana Smile popkulturális karakterekké mázolt szent szobrai. A brazil kreatív főként klasszikus Mária-alakokból varázsol Miki egeret, Frida Kahlo-t, Macskanőt vagy Kiss-tagokat.

Santa Blashphemy, jobbára szentséges szentségtörés néven fut Ana Smile brazil festőművész mikrovállalkozása, mellyel rövid úton képes volt magára haragítani fél kontinens buzgó híveit. Smile projektjének keretein belül klasszikus, főként gipsz Mária-szobrokat pingál át olyan valós és kitalált popkulturális alakok képmására, mint Frida Kahlo, Batman, a Csodanő, Gene Simmons vagy épp Minnie Mouse. Smile szerint a miniatűr szobrokat nem szabad túl komolyan venni: dísztárgynak készültek s mint ilyenek, nem rendelkeznek vallásos jelentéssel.

Brazil katolikusok egy csoportja rutinos válaszreakcióként petíciót nyújtott be a brazil kormánynak, hogy valamilyen úton módon szabjanak gátat Smile istentelen tevékenységének. A hatóságok azonban az érdeklődés legcsekélyebb jelét sem mutatták az ügy iránt, így a szobrocskákat offenzívnek találók kénytelenek beérni a Smile-nek címzett gyűlöletlevelek és fenyegetések keresztényi eszközparkjával.