A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újraírták a Drive filmzenéjét, itt egy új betétdal a Chvrches triótól

2014. október 21., 8:47

Pár napja már örülhettünk egy új Chvrches-számnak, és máris itt egy újabb! A skót szintipop trió a BBC felkérése írt egy új betétdalt a Drive – Gázt! című 2011-es sikerfilmhez, olyan további előadók mellett, mint a Foals, a Bastille, Jon Hopkins, SBTRKT vagy a Biffy Clyro frontembere.

Nicolas Winding Refn rendező Ryan Gosling főszereplésével forgatott és Cliff Martinez instrumentális aláfestő zenéje mellett egy seregnyi remek szintetizátoros betétdalt (Chromatics, Kavinsky, Electric Youth stb.) tartalmazó Drive című kultfilmjét a BBC Three tévécsatorna október 30-án este 10-kor különleges formában tűzi műsorra: a nézők választhatnak az eredeti filmzene és egy sor friss betétdal között! Ez utóbbiakat a BBC Radio 1 sztárműsorvezetője, Zane Lowe rendelte külön ez alkalomra egy seregnyi divatos előadótól. A Radio 1 Rescores: Drive – Curated by Zane Lowe című újragondolt filmzene-összeállításhoz a következő zenekarok, énekesek és producerek adtak számokat: The 1975, Baauer, Banks, Bastille, Bring Me The Horizon, Chvrches, Eric Prydz, Foals, Jon Hopkins, Laura Mvula, The Neighbourhood, SBTRKT és ZCC (ez utóbbi a Biffy Clyro-frontember Simon Neil projektje). Beharangozóként a Get Away című Chvrches-dalt tették közzé, mely Lauren Mayberryék triójának első friss stúdiófelvétele a tavalyi The Bones of What You Believe album óta.

az új filmzene beharangozója Zane Lowe-tól:

Az új Chvrches-szám közzétételével egy időben derült ki, hogy a zenekar Az éhezők viadala legújabb részének Lorde által szerkesztett filmzenelemezén egy Dead Air című betétdallal fog szerepelni, márpedig a pár napja már bemutatott kérdéses című szám szövegében a „dead air” visszatérő motívum, tehát a tagok nyilván azért ködösítettek a dalcím körül, mert az a szerzeményük kerül a hollywoodi szuperprodukció filmzenelemezére!

Mit is lehetne ehhez még hozzátenni? Csak a már jól ismert kérést: „Chvrches-koncertet Magyarországra!”

http://chvrch.es

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39