A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Újrakiadással ünnepli az Imagine Dragons bemutatkozó albumának jubileumát

2022. szeptember 9., 18:48

A 2012-ben megjelent Night Visions rögtön a második helyen debütált a Billboard Top 200 listáján, azóta pedig 20 milliónál is többet adtak el belőle világszerte. A lemez legnagyobb slágere, a Radioactive azonnali áttörést hozott a zenekarnak, Grammy-díjjal is jutalmazták, arról nem is beszélve, hogy a dal 408 hétig folyamatosan szerepelt a Billboard 200-as listáján. A nagylemez idén 10 éves – szeptember 4-én volt a kerek évforduló a naptár szerint – ezért most újra kiadták.

Persze nem ez volt a nagylemez egyetlen slágere: a Demons, az It’s Time, vagy az On Top Of The World dallamai több millió ember számára csengenek ismerősen a mai napig. Az évfordulós újrakiadásra pedig eddig sosem hallott dalok is felkerültek: a Love Of Mine és a Bubble. A kiadványból a szokásos 2LP-s és 2CD-s változat mellett egy Super Deluxe verzió is készül: a 4 cédén a kibővített album mellett helyet kaptak élő felvételek és remixek is, a DVD-n pedig beleshetünk a kulisszák mögé és megtudhatjuk, hogyan készült a lemez.

Dan Reynolds és zenésztársai a Night Visions megjelenése óta túl vannak már számos telt házas turnén, lemezeik pedig azóta is sorra kapják az arany és platina minősítéseket a világ minden táján. Nemrég jelent meg legutóbbi lemezük bővített kiadása is, Mercury – Acts 1 & 2 címmel. Reynoldsnak saját bevallása szerint is sokat segít a zenélés a traumák feldolgozásában.

„Eddigi életem nagy részében nem mertem teljes mellszélességgel kiállni a saját igazságom mellett, metaforákkal fejeztem ki a problémáimat – például azt is, hogy válságba került a hitem – , hogy a családom ne tudja, miről is beszélek. Az utóbbi időszakban azonban rájöttem, mennyire törékeny az életünk: rengeteg temetésen vettem részt. Ez pedig ráébresztett, hogy nincs időnk arra, hogy ne legyünk teljesen őszinték egymással” – mondta a Mercury – Act 1 megjelenésekor. A dupla album első része az életigenlésről és az elengedésről szól, a második rész pedig személyesebb hangvételű, érzékenyen dolgozza fel a veszteségek és az ezekből történő felépülés témakörét. Azt is érdemes elővenni a Night Visions újrakiadása mellett.

Címkék:
Talponálló | 2023.09.22. (Podcast)
szept. 23., 20:45
Krém | 2023.09.21. (Podcast)
szept. 23., 20:39