A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Horrors vezérének Cat’s Eyes duója David Holmes producer Unloved együttesének dalával

2019. február 27., 23:59

A Horrors-frontember Faris Badwan a másik együttesével, a kanadai multiinstrumentalista-énekesnő Rachel Zeffira társaságában alapított Cat’s Eyes duóval legutóbb három éve dolgozott (a 2015-ös The Duke Of Burgundy mozifilm Európa-fimdíjat nyerő filmzenelemezén és a 2016-os Treasure House albumon), de most érkezett tőlük egy friss felvétel: a belfasti DJ-producer David Holmes zenekarának, az Unloved triónak és Étienne Daho francia énekesnek a Remember című közös dalát dolgozták át.

A saját projektjei mellett rengeteg film (Mint a kámfor, Ocean’s széria, Még egy kis pánik, Éhség, A bűn hálójában, Logan Lucky stb.) zenéjét jegyző David Holmes 2015-ben egy hollywoodi bárban találkozott a filmzenei munkákban szintén járatos (többek közt a True Detective sorozaton is dolgozó) Keefus Ciancia billentyűs-zeneszerző-producerrel és a dalszerző-énekesnő Jade Vincenttel, akikkel a hatvanas évekbeli girl groupok, a francia pop és a film noir zenék iránti közös rajongásukon felbuzdulva Unloved néven alapított együttest. 2016-os Guilt Of Love debütalbumuk után idén február elején adták ki Heartbreak című második nagylemezüket, és azon szerepel a legnagyobb francia rajongójukkal, Étienne Dahóval közös Remember duett is, melyből most a hasonló zenei hangulatokra építő Cat’s Eyes duó is készített egy átdolgozást.

Farisék már az Unloved legelső élő fellépésén is ott voltak Holmes egyik belfasti klubestjén, de a közös munka a Killing Eve (magyar címén: A megszállottak viadala) amerikai thrillersorozat kapcsán jött, melybe Holmes zenei szerkesztőként egy Cat’s Eyes-számot is beválogatott, s mikor a sorozatért rajongó Rachel Zeffira köszönetképpen írt neki egy lelkes üzenetet, a producer válaszként felkérte őt, hogy duójával dolgozzon át egy dalt az új Unloved-albumról.

a Remember duettből készült alábbi Cat’s Eyes-rework itt hallható:

a dal Étienne Dahóval közös eredetije és az Unloved-tag Keefus Ciancia által készített remixéhez forgatott videoklip:

.
Étienne Dahónak már a 2017-es Blitz albumán is volt Jade Vincenttel egy duettje, az Unloved trió által komponált The Deep End:

.
az Unloved teljes új Heartbreak nagylemeze. . .

Heartbreak
Remember (feat. Étienne Daho)
Love
(Sigh)
Bill
Devils Angels
Lee
Danger (feat. Barry Woolnough)
Fail We May, Sail We Must
Love Lost
Crash Boom Bang
Boy And Girl
If

. . .és a trió 2016-os Guilty Of Love debütalbuma:

Guilty Of Love
After Dinner
Damned
Cry Baby Cry
When A Woman Is Around
Xpectations
This Is The Time
The Ground
I Could Tell You
We Are Unloved
Silvery Moon
Forever Unloved

.
az Unloved két amerikai tagja, a tavaly óta a franciaországi Saint-Malóban élő Keefus Ciancia és Jade Vincent. . .

. . . akiknek Vincent & Mr. Green név alatt is van 2004 óta egy duóprojektjük, melynek több száma bekerült a True Detective-be. . .

. . .a 2010-es Smash Up albumukra pedig a Faith No More-énekes Mike Patton társaságában is rögzítettek egy dalt I Could Be címmel:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30