A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Vámpírok bálja – itt a Blahalouisiana új klipje

2023. január 14., 17:08

A Blahalouisiana legújabb dalában a „nagy ő” mítoszát igyekszik porig rombolni. Az alkotók szerint nem érdemes ragaszkodni ahhoz az elképzeléshez, miszerint a sors mindenkinek előre elrendelt egy és csakis egy tökéletes társat. Szélsőséges esetben ez a ragaszkodás akár egy párkapcsolati öngyilkossággal is felérhet. A videoklip szereplői már emberöltők óta hiába várják az igazit, kielégíthetetlen szerelmi vérszívókká váltak. Összegyűltek egy elátkozott kastélyban, hogy önsegítő kört alkotva próbálják átvészelni az elvonási tüneteket. A filmen az örökkévalóságig tartó rehabilitáció mindennapjaiba nyerünk bepillantást.

A dal születéséről Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa:
„Lementem öt napra augusztus végén Révfülöpre elszakadni a vilagtól, lenyugodni, illetve azzal a céllal is, hogy új dal szülessen. Könyvekkel, füstölőkkel, régi olasz filmeket letöltve a laptopra és persze gitárral. Leírtam Szaja szövegét egy füzetbe, és gondolkoztam a parton merre lehetne vinni a sorait. Egy lendületesebb groove alapú ötlet jött. Aztán a teremben a hangszerelésnél mindenki hozzátette a magáét, így lett egy újabb karcos rockdalunk, amit nagyon jó koncerten játszani. Weil Andris producerelte, mixelte és maszterelte csak úgy, mint az Éllek túlt illetve a Hozzánk idomult éjjel az ég című albumunkat is.”

A zenekart élőben január 19-én és 20-án az A38-on láthatják legközelebb azon szerencsés emberek, akik még tudnak maguknak jegyet szerezni, mert mindkét koncert telt házas.