A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Van MERSZed

2014. október 9., 18:17

Péntek este 9 órától először – és ezt követően minden pénteken – jelentkezik az Open Air Rádióban Lantos László műsora, a “MERSZ – A kultuszművészet kozmonautái”.

Ferlinghetti-Ladik (Milano, 1982) másolata

Ladik Katalin és a próféta-költő-aktivista Lawrence Ferlinghetti

A szerkesztő-műsorvezető, aki karrierje első hosszú-veszélyes tempózásával Jugoszláviából átúszott Magyarországra, számos színházi produkció létrehozásában vett részt. Dolgozott a szlovén Laibach zenekarral, író és hangember, valamint éhezőművészként irányította magára a figyelmet, és nem utolsó sorban részt vett az tűzűrpisztoly feltalálásában, így mutatja be első vendégét, Ladik Katalint.

“Metafizikus idegesség, csoda és várakozás, üde kéjsóvárgás árad költészetéből. Hét évtizedes lobogása alatt mindent megtett, hogy mezítelen lehessen – hogy elrejthesse önmagát. Ösztönös, szürreális, erotikus. Tizenegy verseskötet publikált magyar, szerb, olasz, angol, francia és horvát nyelven, melyekben a mitológia és népköltés archetípusai vesztik el szívüket és szüzességüket, vesztegetik életüket, veszejtik el egymást. És még sok minden mást is csinált.”

A művésznő megtekinti az éhezőművészt

A művésznő megtekinti az éhezőművészt

A MERSZ természetesen nemcsak szó és gesztusok, hanem a sok hozzá illő zenével válik teljessé.

Címkék: