A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Váratlan popzenei fordulat: A Future Islands feldolgozta a Wham! klasszikusát

2022. november 14., 11:52

A nemrég Budapesten, az Akváriumban a Laundromat társaságában remek koncertet adott Future Islands gondolt egy merészet, és azt a dalt dolgozta fel, amihez kevesen mertek eddig hozzányúlni: a Wham! ünnepi klasszikusát, a Last Christmast.

Ha nem is a világ legnagyobb merészsége, amit a baltimore-i szintipop-zenekar művelt, azért kellett hozzá bátorság, és némiképp váratlan húzás is volt, mert ez a dal olyan, mint egy szent tehén, amihez senki nem mer/akar/szeretne hozzányúlni. Egyszerűen azért, mert ennyire tiszteletre méltó az eredeti szám. A Future Islands  feldolgozása is tiszteletben tartja azt, mert megőrzi az eredeti dal varázsát, báját és dallamvilágát. Samuel T. Herring jellegzetes énekhangja pedig nagyon passzol George Michael keserédes szövegéhez.

A Future Islandsnek sikerült tökéletesen megragadnia a szám érzelmi súlyát, és mindezt úgy, hogy közben a játékosságról sem mondtak le. Bár eddig nem nagyon volt arra példa, hogy egy zenekar feldolgozza a Last Christmast, a végeredmény azt mutatja, hogy a Future Islands jól döntött, hogy hozzányúlt. Mutatjuk is az elkészült dalt, lehet h idén már ez fog szlni mindenhol, nem pedig a Wham! eredeti verziója?!