A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Varázslatos werkfotók a leghíresebb James Bond film forgatásáról

2016. augusztus 21., 21:12

Az 1964-es Goldfinger leghíresebb részlete talán a film kezdete előtti főcím, mely egy pin-up modell és egy vetítőgép csodálatos egymásra találásából kerekedik ki. A mára egyetemes fogásnak számító filmes hőstettet szerencsére a forgatás során is dokumentálták, a most nyilvánosságra hozott fényképek pedig egészen új megvilágításba helyezik a klasszikus James Bond-univerzum egyik örök védjegyét.

A 1964-es Goldfinger valószínűleg minden idők leghíresebb James Bond-filmje, mely a színészi játék mellett a filmes megoldások terén is klasszikusnak számít. Guy Hamilton titkosügynök mozija ugyanis olyan főcímmel indít, melynek vizuális megoldásait a mai napig oktatják. A forgatás során az akkor mindössze 20 éves színésznő és pin-up modell, Margaret Nolan aranyra mázolt testére a Robert Brownjohn vizuális művész koordinálta jeleneteket vetítettek, így idézve elő egészen szürreális évtizedekkel az első animációs próbálkozások előtt.

A Dangerous Minds találatának köszönhetően most nyilvánosságra kerültek a stúdióban készült, egészen fantasztikus fotók.

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14