A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Végre: film készül John Belushi életéből

2016. május 26., 7:38

Mozivászonra viszik a legendásan vad életmódjáról elhíresült, 33 évesen, kábítószer túladogolásban elhunyt amerikai komikus könnyed s kevésbé könnyed kalandjait.

john-belushi-08

Nagyszabású dokumentumfilm készül John Belushi egészen vadregényes élete és életműve előtt tisztelegve. Az RJ Cutler rendezésében megvalósuló projekt mögött az amerikai Showtime  csatorna áll, melynek ezeddig olyan sorozatokat köszönhettünk, mint a Dexter, a Homeland vagy a Californication a gyártásba pedig a brit Sky Atlantic is be lett vonva.

A producereknek sikerült megnyerniük a filmhez Belushi özvegyét, Judith Belushi Pisano-t, aki az ígéretek szerint az utolsó részletekig ügyel majd arra, hogy a kész mű hűen adja vissza egykori férjének munkásságát, aki olyan kultfilmeknek vált védjegyévé, mint a The Blues Brothers vagy az Animal House. “Belushi egyike volt az első igazi hőseimnek. Mikor a televízió, a film és zeneipar egyszerre formálta az amerikai kultúrát, ő ott volt mindennek a gyújtópontjában” – jelentette ki Cutler egy korábbi nyilatkozatában hozzátéve, Belushi azon kevesek közé tartozik, aki “egyszerre volt az egyik legkeresettebb televíziós személyiség, sikerfilmek főszereplője és slágerlistás zenész. Szeretnénk megmutatni, hogyan is működött Belushi zsenije, valamint rávilágítani, jelenségének milyen hatása volt és van az amerikai kultúrára.”

Hogy teljes legyen a kép, a dokumentarista jellegű film tervét az 1982-ben kokain és heroin túladagolásban, 33 évesen elhunyt Belushi közeli, jó barátja Dan Aykroyd jelentette be, még 2013-ban.