A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Végre! Mostantól hivatalosan is Beastie Boys Square a sarok neve, ami a Paul’s Boutique album borítóján szerepel

2022. július 18., 17:42

Hosszú ideig tartott, de megérte: bő nyolc éves küzdelem végén végre utcasarkot neveztek el a Beastie Boysról. Méghozzá az az utcasarok kapta a Beastie Boys Square nevet, ami az 1989-es Paul’s Boutique album borítóján is látható.

A Beastie Boys, vagyis Mike D, Ad-Rock és a 10 évvel ezelőtt elhunyt MCA zenekara 1989. július 25-én jelentette meg második nagylemezét Paul’s Boutique címmel, ami elhozta a trió számára az áttörtést. Több kritikus hiphop mérföldkőnek nevezte az albumot, ami felkerült több minden idők legjobb albumai listára is, például a Rolling Stone magazin 500-as listájának 125. helyét kapta meg.

Miután 2012-ben Adam Yauch elhunyt, egy New York-i, Beastie Boys-rajongó csoport szerette volna elérni, hogy a Paul’s Boutique borítóján is látható Lower East Side-i sarkot, a Ludlow Street és a Rivington Street sarkát nevezzék el Beastie Boys Square-nek, ám a kezdeményezést akkor elutasították. De a csapat szerencsére nem hagyta annyiban, nem törte meg őket a fiaskó, hanem kitartóan ostromolták a városvezetést, és 2022-re be is érett a gyümölcs: a legnewyorkibb New York-i zenekar megkapta a sarkot a városi tanácstól. Bár a polgármester még nem írta alá az engedélyt, de biztosan alá fogja – a tábla már kint figyel a Ludlow és a Rivington sarkán.

„Ez egy ünnep. Ünnep a Lower East Side-nak, ünnep a hip-hopnak, és különösen ünnep ez a közösségünk számára, ami már nagyon régóta szervezi, hogy mindez megvalósuljon”, nyilatkozta a városi tanács egyik tagja.

Az 2014-es leszavazott kezdeményezés sem múlt el annak idején nyom nélkül. Az album akkor volt 25 éves, és bár a sarkot akkor nem kapta meg a zenekar, de egy Danielle Mastrion nevű művész jóvoltából kaptak egy óriási falfestményt (ez látható feljebb), illetve az akkor már két éve elhunyt Adam „MCA” Yauchról elneveztek egy Brooklyn Heights-i parkot is.