A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Végzetes perzsa szerelemtorta ízHUSZÁR-tól

2014. október 8., 16:00

Inspirációt rengeteg helyről szoktam meríteni, de mindez idáig még soha nem fordult elő velem az, hogy a neve miatt készítsek el valamit. Engem azonnal megbabonázott ez az izgalmas, keleti fűszerezésű torta!

Egy külföldi oldalon találkoztam ezzel a misztikus hangzású keleti édességgel, de csak a nevére emlékeztem. Nem tudom miért, de számtalanszor eszembe jutott, hogy azt a bizonyos szerelemtortát kellene megsütni. Végül aztán egyik nap csak rágugliztam, majd a kép láttán kicsit elbizonytalanodtam, hiszen ha tortáról van szó, lehetőség szerint igyekszem kerülni a krémtől roskadozó költeményeket. Igen ám, de a hozzávalók között ott figyelt az egyik kedvenc fűszerem, a kardamom, ehhez jön még kevés sáfrány, némi citromlé és a krémbe pedig rózsavíz.

Perzsa szerelemtorta recept

Én elhagytam a bevonatnak szánt tejszínhabkrémet, a rózsavizet pedig a tortába tettem, így már nem is igazán szerelemtorta lett, vagyis az, de nem a „klasszikus” perzsa. Apropó rózsavíz: extrém óvatosan kell vele bánnunk, mert ha megszalad az üveg, olyan lesz a desszert, mintha megszilárdult parfümöt ennénk.

Ja, és honnan van a neve? Hát persze, hogy ehhez is kapcsolódik egy régi történet, olvassátok el itt: A végzetes perzsa szerelemtorta Annak következtében, hogy száműztem a krémet, kicsit száraz lett, de egy kávé mellé, esetleg kevés narancslekvárral valami mennyei!

A perzsa szerelemtorta receptjét itt találjátok!

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33