A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Világhírű zenészek és választott járműveik

2016. november 23., 17:31

Egyesek szerint a praktikumon túlmutató autó, akárcsak egy megválasztott ruhadarab tulajdonosának esszenciális leképezése. David Roberts kiváló gyűjtéséből most végre mindenki megtudhatja, milyen járműveket preferáltak a rock’n’roll aranyszobros hősei, hogyan használta nőrablásra Bentley-jét Keith Richards, miért történelmi Nick Mason Ferrarija vagy, hogy Pete Townsend miért spórolt évekig egy diktátorok használta limuzinra.

1977-ben a Pink Floyd dobosa vásárolt magának egy autót. Ez az autó történetesen nem csak egyike volt a valaha gyártott 39 Ferrari 250 GTO-nak, de a konkrét példány az 1962-es Le Mans-i futam dobogós helyezettje. Mason később úgy nyilatkozott, szörnyen pazarlónak érezte magát az általa fizetett, 43 ezer dolláros vételár miatt, ugyanakkor a Ferrari az évszázad befektetésének bizonyult: 2012-ben két, a doboséval megegyező modell is gazdát cserélt 33, illetve 35 millió dolláros áron.

Ez a történet azonban korántsem tartozik David Roberts Rock Stars Cars című könyvének legmeredekebb anekdoták közé: Roberts az albumban 127 előadó kedvenc járművét mutatja be a konkrét példányok részletes háttere mellett, a tulajdonosaik életében betöltött szerepükről is lerántva a leplet.

Címkék: