A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Vince Clarke (Erasure) + Paul Hartnoll (ex-Orbital) – közös projekt

2016. május 14., 9:50

A 2014-ben feloszlott Orbital testvérduóból a fiatalabbik fivér, Paul Hartnoll a tavalyi 8:58 szólóprojektlemez után idén június 10-én a Depeche Mode-, Yazoo– és Erasure-alapító Vince Clarke-kal ad ki közös anyagot: az első körben gyermekkori fotóikkal promózott 2Square albumról a nyitódal már meg is érkezett egy videóval együtt. Clarke-nak 2012-ben régi DM-kollégájával, Martin Goreral is volt egy hasonló duóprojektje (a nevük kezdőbetűi alapján elkeresztelt VCMG), de ezt a Hartnoll-lal közös „házi house” kollaborációt közönségbarátabbnak tartja: „tánczene, de sokkal könnyebben befogadható, mint a technoalbum, amit Martinnal csináltam”.

Az 1960-as születésű Vince Clarke a nyolcvanas, a ’68-as Paul Hartnoll a kilencvenes évek brit elektronikus zenei hangzásának volt úttörője, de ma már mindketten családapák, akik közös – online ötletcserékből összeállt, majd Paul brightoni stúdiójában együtt véglegesített – albumuk home house stílusmeghatározását ekképpen írják körül: „zene, amire táncolhatsz, otthon a nappali szobádban”.

vince-hartnoll-now

A 2Square című Vince Clarke & Paul Hartnoll-albumról – melynek megjelentetéséhez az Easure-főnök egy saját mikrokiadót is indított VeryRecords néven – beharangozóként a nyitódalt, a Better Have A Drink To Thinket tették közzé a norvég avantgárd filmes Vid Andersøn által összevágott videóval.

a kislemezborító. . .

2square-single

. . . és az album borítója a számlistával:

Vince Clarke & Paul Hartnoll: 2Square (2016)

01 Better Have A Drink To Think
02 Zombie Blip
03 The Echoes
04 Do-A-Bong
05 The Shortcut
06 Single Function
07 All Out
08 Underwater

2square-album

.
ráadásként itt van Vince Clarke legutóbbi kollaborációja is, a tavalyi Jean-Michel Jarre-albumra készített Automatic című kéttételes mű:

Gorillaz feat. Thundercat: Cracker Island – új kislemezdal
jún. 22., 19:14
Starcrawler: She Said – klipdalok az új albumról + az énekesnő szereplése Father John Misty videójában
jún. 18., 18:31
Röyksopp – dalok az idei Profound Mysteries album II-es számú folytatásáról
jún. 15., 17:54
Billie Eilish: TV – új dal ősbemutatója élőben + a teljes akusztikus Electronic Beats-koncert
jún. 8., 5:58