A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

“Vinnék magammal kaját és pár ásót a fészeremből”- Wilkinson interjú

Urbán Kata
2015. április 27., 22:38

Szombat este megtudhattuk, hogy még mindig fontos Wilkinsonnak a kertészkedés, mit tenne egy zombi apokalipszis esetén és, hogy mi a kabalája, amit mindig magánál hord. Meg persze azt is, hogy miért olyan fontosak a zoknik az életében.

Egyszer azt mondtad, hogy a drum’n’ bass előtt a kertészkedés volt „a dolog”. És most te vagy a drum’n’bass új aranyifjúja. Akkor a kertészkedés minden feltörekvő DJ-nek jó kezdetet jelent?

A kertészkedés… hát, ez kicsit vicces. Igazából ez csak egy munka volt a suli után, amivel pénz tudtam gyűjteni stúdióra és mindenféle kellékre, de azért még mindig szeretek kertészkedni, csak már nincs annyi időm rá.

Zeneileg mindig is ez volt a célod vagy akár egyszer még énekelni is hallhatunk?

Nem, nem hiszem, hogy fogok énekelni. De igen, tudod, vannak azok az álmok, mint például hogy körbe utazod a Földet miközben DJ vagy, én pedig pont ezt csinálom, leszámítva, hogy közben ez egy élő show is. Szóval élem az álmomat, a pillanatnak élek, felfedezek új dolgokat és izgat is, hogy merre tart ez az egész. Mint például az, hogy mi minden van még a világon, amit még nem láttam, és hogy minél több helyen bemutassam a zenémet az Egyesült Királyságon kívül. Tavaly például játszottam itt is, és nagyon jó volt, ahogy a rajongók reakciója is.

wilkinson3

Az Afterglow egy igazi sláger lett, de a klip is nagyon érdekes. Honnan jött az ötlet és mennyire volt nehéz megvalósítani? A számok igaziak vagy csak hasraütésszerűen jöttek?

Amikor láttam a videót, vagyis a kezdetleges anyagot/az ötletet, akkor el kellett döntenem, hogy statisztikákat használunk vagy sem. Ezek ugyebár különböző kapcsolatokat magyaráznak el, és szerintem elég cool lett, nem olyan, mint a legtöbb klip, amiben követ valakit vagy valamit a kamera vagy valami színpadias cucc, hanem sokkal különlegesebb. Persze azért aggódtam is miatta, mert egy olyan terepre tévedtünk, ami sokkal ingoványosabb, mint az eddigiek, és nem egy átlagos drum’n’bass videó. És akkor egyszer csak elkezdett terjedni az interneten, ha pedig valami elkezd terjedni…

Hol és milyen hosszú ideig bírnád ki egy zombi apokalipszis idején?

Szerintem a stúdiómban lennék… egy sínek mellett található épületben van, elég magasan, vastag falakkal körülvéve, dupla ablakokkal és ajtókkal. Egyszerűen lehetetlen feljutni. Vinnék magammal egy kis kaját és pár ásót a fészeremből… és persze a zene helyben lenne!

wilkinson5

Mi volt a legfurcsább kérésed a backstagebe?

Nem is tudom… Tiszta zoknik! Adam (Adam, the hype man) kitalálta, hogy minden fellépéshez tiszta zokni kell neki, és így lettek tiszta zoknik a backstageben. De egy idő után már túl sok volt belőlük, így onnantól átálltunk a Kinder Buenóra. Meg aztán mindig kapunk ajándékot, valami helyi specialitást, ami külön nekünk készült. Most pl pálinkát, Wilkinson felirattal.

wilkinson2

Van bármilyen kabalád vagy emléked, amit mindig magadnál hordasz?

Csak a telefonom, az mindig velem van, de nem igazán kabala. Sokat utazunk, szóval az az összes cuccunk, amit most itt látsz. Tiszta nadrág, zoknik, póló. Gondoltam rá, hogy kellene egyed választanom, de egyelőre nincs ilyen. Csak az órám, a cipőm, meg az, ami rajtam van. Ennyi cuccot hordok magammal, nem igazán van hely kabalának.

Melyik volt eddig a legőrültebb koncerted?

Oroszországban, Jekatyerinburgban. Őrült show volt. Nagyon magasan álltam és nagyon mélyen, lent volt a tömeg, és teljesen őrült volt a helyszín is. Az egy olyan este volt, amire mindig emlékezni fogok.

Szerző: Urbán Kata
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33