A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Virrasztások és furcsa álmok ihlették a Henri Gonzo és a Papírsárkányok debütáló dalát

2022. április 1., 17:57

Henri Gonzo a Fran Palermo dalszerző-frontembereként vált ismertté, emellett pedig évek óta szólóban is aktív. Különféle tematikájú, bensőséges hangulatú szólóestjei attól is olyan különlegesek, hogy a multiinstrumentalista dalszerző néha a legváratlanabb hangszerekkel kíséri magát. Mosttantól pedig őt is kísérik: Henri Gonzo és a Papírsárkányok néven indítja útjára magyar nyelvű projektjét, ami a TV Hangyák című kislemezdallal debütál.

Több nyelven is beszélek, mégis egészen új terep volt számomra a magyar nyelvű szöveg. Először versmegzenésítésekkel és dalszövegek fordításával próbálkoztam, majd szép lassan elkezdtem összeírni a kis jegyzeteimet, amikből végül összeálltak saját, magyar nyelvű dalszövegeim” – mondja Henri.

Ahogy a Fran Palermóval, úgy a Papírsárkányokkal is az egyedi hangokat keresi, ehhez pedig a klasszikus hangszerelés mellett több szokatlan, színpadon ritkán látott hangszert is használnak. A sokszínűséget vetíti előre a most megjelenő TV Hangyák című debütáló dal is, amit az utóbbi évek szürreális telei, az az otthonlét, virrasztások vagy épp furcsa álmok, de főképp az inszomnia ihletett.

A dal egy későőszi vidéki házat fest le, amit köd és fák vesznek körül, az éjszaka árnyképei Tarkovszkij-féle üresség, mégis eseménydúsnak tűnő éjszaka, ami a reggelbe lép át, amikor ébred az erdő és az autó. Vannak, akik felébrednek, és van, aki olyankor alszik csak el” – meséli a szám hátteréről Henri.

A TV Hangyák 2021 telén született, a felvételekhez pedig csatlakozott Henri néhány zenész barátja is: Farkas Zazie zongorán, Issiaga Camara basszusgitáron, Gaál Dániel pedig csellón kíséri. A dal ugyan képet fest arról, milyen hangulatot várhatunk tőlük, de a zenekar ígérete szerint a jövőben további furcsak hangszerelések és dinamikusabb dalok is várhatók. A csapat első nagylemezét közösségi finanszírozással szeretné megjelentetni, itt tudjátok a projektet támogatni.

Henri Gonzo és a Papírsárkányok: a TV Hangyák a Spotify-on.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57