A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Wake Up 1230 – amikor egy supergroup mozikban koncertezik

2022. szeptember 28., 20:28

Koncert a moziban címmel, rendhagyó koncertsorozatra invitál a Wake Up 1230 zenekar, az ország legismertebb rock and roll arcait felvonultató supergroup (Baksa-Soós Attila – ének, Frenk – gitár, Papp Szabi – basszusgitár, Beck Zaza – dob). A zenészek a Wake Up 1230 mellett meghatározó tagjai a 30Y, a Supernem, a Frenk és Rühös Foxi zenekaroknak. Az élőzenés koncertekre a fiúk különleges vizuális élménnyel is készülnek, amit a Kultik mozik nagyszerű környezete, elsőosztályú hangtechnikája és kimagasló minőségű mozi-vetítéstechnikája egészít ki. Közönségtalálkozó, a tavaly októberben megjelent Wild Colors című bakelit nagylemez dedikálása és további programok teszik teljessé a mozis élőzenei koncertélményt.

Wake Up 1230 – Fotó: Kálló Péter, Rockstar Photographers

Baksa-Soós Attila, a Wake Up 1230 frontembere, énekese hozzátette:
„A zenekarból mindannyian imádunk moziba járni. Számos dalunk vesz fontos társadalmi kérdéseket górcső alá, ezért különleges lehetőség, hogy a zenénket mozivásznon illusztrálhatjuk.”

Ebben Szalai Dani segít a zenekarnak, aki különleges VJ szettel készül a produkcióra. Annyit megtudtunk tőle, hogy a kísérleti filmek világából, mintegy 100 évet felkaroló időszak adja a gerincét a koncert közben bemutatott vizuális élménynek.

A mozis koncertekről a Rockstar Photographers díjnyertes csapata egy egészestés dokumentumfilmet is forgat, az ötlettől a megvalósulásig, sok-sok backstage felvétellel, interjúval.

Szabó Krisztián, a Kultik Mozihálózat Kft. ügyvezetője így nyilatkozott:
„Teljesen új vizekre evezünk azzal, hogy a Wake Up 1230 zenekar a mozijainkban fog fellépni. Nagy öröm a srácokkal dolgozni, már az előzetes megbeszéléseink is olyanok, mint egy-egy energizáló rock and roll buli.”

A koncertek előtt, a zenekar kifejezett kérésére, számukra lényegi témákat fognak rövidfilmekkel bemutatni a társadalmi felelősségvállalás szellemében.

Helyszínek és időpontok:
Budapest Kultik Terasz Corvin Plaza – október 5., szerda, 20:00
Dunaújváros Kultik Dózsa Mozicentrum – október 27.
Pécs Kultik Uránia Mozi – november 24.
Sopron Kultik Elit Mozi – december 3.
Budapest Kultik Csepel Mozi – 2023. január 27.

Jegyvásárlás:
https://kultikterasz.hu/

Az esemény támogatói: Kultik, Gas Jeans, Rockstar Photographers
Médiatámogató: Open Air Rádió.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57