A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Warpaint: NWO/I’ll Start Believing – háromszámos új EP

2015. március 13., 8:36

A 2012-es év egyik legjobb budapesti koncertjét adó Warpaint 2014 elején állt elő címnélküli második albumával, de a Los Angeles-i csajkvartett idén már egy sor új kiadvánnyal jelentkezik: a februárban bemutatott háromperces No Way Out (Redux) című felvételről például most kiderült, hogy egy háromszámos EP része, melyen a dal teljes hét és fél perces verziója mellett egy I’ll Start Believing című szerzemény is szerepel. A friss kiadvány itt hallható.

A mostanában épp rózsaszín hajat viselő basszusgitáros-vokalista Jenny Lee Lindberg (a színésznő – és 2004-2008 közt Warpaint-dobos – Shannyn Shossamon húga), aki amúgy saját szólóanyagot is készít éppen, a napokban azt nyilatkozta, hogy a zenekar novemberben elkezdett új dalokon dolgozni, és a harmadik album hangzását megpróbálják majd az jobban közelíteni az élő megszólalásukhoz, merthogy mindig jobban szerették a demóikat, mint a lemezekre került végleges stúdióverziókat.

Jenny a két másik alapítótaggal, Emily Kokal és Theresa Wayman gitáros-énekesnőkkel, illetve a 2009-ben csatlakozott Stella Mozgawa dobossal eddig két albumot adott ki (The Fool – 2010, Warpaint – 2014), de 2015-re már egy sor új dalt is ígértek. Itt az első eresztés, a NWO/I’ll Start Believing című háromszámos kiadvány, melyet a No Way Out teljes hét és fél perces verziója nyit:

1. No Way Out

2. No Way Out (Redux)

3. I’ll Start Believing

.
az új kiadvány borítója:

warpaint-nwo

.
a Warpaint legutóbbi klipje tavaly áprilisból, a 2014-es album Disco//Very és Keep It Healthy című dalaival:

.
ráadásként itt egy tavaly nyári Warpaint-kislemez is a Duran Duran 1982-es The Chauffeur című dalának feldolgozásával, melyet a lányok a Making Patterns Rhyme című DD-tribute albumra készítettek:

Szerző:
Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45