A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

We Are Scientists: One In, One Out – videoklip az új Megaplex album elé

2018. február 5., 22:20

A brooklyni We Are Scientists az előző évtizedbeli posztpunk revival oldalágán futott be: az akkor még kezdő Ariel Rechtshaid producerrel készült 2005-ös With Love And Squalor sikerlemez energikus és vicces indie rock slágerei a Lonely Island-tag Akiva Schaffertől kapott klipekkel üdítő színfoltot jelentettek, bár a basszista-vokalista Chris Cain és a gitáros-énekes Keith Murray nem tudták sokáig tartani az elért szintet. A 2016-os Helter Seltzer – és annak budapesti koncertje –azonban újra bizakodásra adhatott okot, és ma egy új klipdallal már be is jelentették a Megaplex című hatodik albumukat.

Az alapító-dalszerzők az ex-Razorlight-dobos Andy Burrows távozása óta eltelt négy évben már nem vett be harmadik hivatalos tagot, viszont találtak egy megfelelő producert egy régi zenésztársuk, az előző évtized végének We Are Scientists-turnéin is besegítő multiinstrumentlista Max Hart személyében, és vele meg Keith Carne turnédobossal vették fel az említett 2016-os lemezt – és most az új albumot is. „A múltban arra használtuk a zenénket, hogy kiműveljük és megvilágosítsuk az embereket, hogy ráébredjenek a morális kérdések mélységeire és komplexitására. Ezúttal már igazából csak egy bulibombát akartunk ledobni: valamit, amire jól lehet táncolni és baszni!” – summázza Chris az április 27-re ígért új Megaplex nagylemezt, melyről beharangozóként az elektropop beütésű One In, One Out futurisztikus klipjét tették közzé a vizuális effektekben jártas Jedidiah Mitchell rendezésében (kétharmadánál vicces fordulattal).

.
az új album számlistája és borítója:

We Are Scientists: Megaplex (2018)

One In One Out
Notes in A Bottle
Heart Is A Weapon
Your Light Has Changed
Kit
No Wait At Five Leaves
Not Another World
Now Or Never
You Failed
Properties Of Perception

.
összevetésként itt a legutóbbi Helter Seltzer album In My Head és a Buckle klipje is, szintén Jedidiah Mitchell rendezőtől:

.
ráadásként a 2005-2008 közti We Are Scientists-sikerdalok sorban – az első három a Lonely Island-tag Akiva Schaffer rendezésében:

Nobody Move, Nobody Get Hurt

The Great Escape

It’s A Hit

After Hours

Chick Lit

Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45
King Gizzard & The Lizard Wizard: Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write) – videoklip
jan. 7., 13:01
The Weeknd: Dawn FM – albumelőzetes Jim Carrey-vel +FRISSÍTÉS: a teljes album + Sacrifice/Gasoline – klipek
jan. 3., 15:21