A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Weezer: SZNZ:Spring – A négy évszak EP-sorozat tavaszi lemeze +FRISSÍTÉS: tévéfellépés Jimmy Kimmel műsorában

2022. március 21., 4:12

A Los Angeles-i Weezer power pop kvartettnek 2019-ben két nagylemeze is megjelent (a múlt századi slágereket feldolgozó Teal Album és a saját szerzeményekre épülő Black Album), ahogy aztán 2021-ben is (az elektromos gitároktól mentes szolid OK Human és a hetvenes-nyolcvanas évtized hard rockja előtt fejet hajtó feszes Van Weezer), most 2022-ben viszont egymás után négy lemezanyagot is kapunk a dalszerző-gitáros-énekes Rivers Cuomo együttesétől: a SZNZ (azaz Seasons) című EP-széria részei az évszakok kezdetéhez igazítva érkeznek – a Spring alcímű hétszámos nyitódarab a csillagászati tavasz első napján került piacra.

Az idén 30 éves jubileumát ünneplő zenekar friss tavaszi EP-jén három producer is szerepel (a tavalyi OK Human albumon is segédkező Jake Sinclair és a legutóbbi Van Weezer nagylemezen dolgozó Suzy Shinn, továbbá a Phoebe Bridgers-kollaborátor Ethan Gruska), de még további közreműködők is várhatók a lemezsorozat következő kiadványain, melyek júniusban, szeptemberben és decemberben – a nyári és téli napfordulóhoz, illetve az őszi napéjegyenlőséghez időzítve – jelennek meg. Az 51 éves frontember elmondása szerint az akusztikus beütésű könnyed SZNZ: Spring után a SZNZ: Summer agresszívabb és mérgesebb lesz, a SZNZ: Fall technicistább és dance-rockos, a SZNZ: Winter pedig újra akusztikusabb, ámde már komorabb.

A SZNZ szériát az A Little Bit Of Love kislemezdal vezette fel, melyet a Weezer ma éjszaka élőben is előad Jimmy Kimmel műsorában.
FRISSÍTÉS: íme a tévéfellépés, egy nyúlkosztümös vendégzenész mandolinkíséretével!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

weezer (@weezer) által megosztott bejegyzés

A lemezsorozatot „pogány mítoszok, vallási rituálék, mágia, Shakespeare és egyebek” inspirálták, de a kiindulási pontot természetesen az olasz barokk zeneszerző Antonio Vivaldi (1678–1741) háromszáz éve íródott leghíresebb műve, A négy évszak jelentette, melyből egy-egy zenei motívumot átemeltek mind a négy EP-re – a Tavasz nyitányát rögtön meg is idézi az SZNZ: Spring nyitódala, az Opening Night az első fél percével.

1. „Opening Night”
2. „Angels On Vacation”
3. „A Little Bit Of Love”
4. „The Garden Of Eden”
5. „The Sound Of Drums”
6. „All This Love”
7. „Wild At Heart”

(a vinyl kiadáson nyolcadikként egy Across The Meadow című bónuszdal is szerepel majd)

összevetésként A négy évszak –  Vivaldi mintaadó szériája, élen a tízperces Tavasz hegedűversennyel:

.
ráadásként itt a legutóbbi Weezer-kollaboráció, Rivers Cuomo szereplése a holland DJ-producer San Holo (Sander van Dijck) tavaly nyári BB U OK? albumának Wheels Up című dalában:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39