A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Weezer: Thank God For Girls (új klipdal) +FRISSÍTÉS: Do You Wanna Get High? (újabb friss szám)

2015. október 26., 15:18

A dalszerző-gitáros-énekes Rivers Cuomo vezetésével már több mint két évtizede stabil sztárzenekarnak számító Weezer együttes pont egy éve adta ki Everything Will Be Alright In The End című legutóbbi – sorrendben kilencedik – stúdióalbumát, de máris egy vadonatúj kislemezdallal bővíti diszkográfiáját: a női nem előtt leboruló Thank God For Girls a mai napon jelent meg a pápát női rajongói körében ábrázoló borítójával, és két videoklipet is kap, melyek közül az első már látható is.

A klasszikussá lett korai lemezek produceréhez, a Cars-vezér Ric Ocasekhez visszatérve készült tavalyi albummal ismét remek formába került Los Angeles-i kvartett ezen a mostani új felvételen némi hiphopos beütést ad megszokott power popjának: „a Weezer múltjának és jövőjének tökéletes keveréke” – jellemezi a dal hangzását a lelkes frontember a mai megjelenéshez közzétett Facebook-posztjában.

weezer-thank

Már a zenekar előző idei számának, a hivatalosan csak Weezer rajongói klubjának körében terjesztett Everybody Needs Salvation kislemeznek a borítója is egy krisztusi képpel poénkodott a szegény fiúk kiszolgáltatottságán, a pápás borítójú új single pedig már konkrétan Istennek mond köszönetet azért, hogy a lányok léteznek, és megédesítik a világot – például a szicíliai finomsággal, a ricottakrém-töltetű cannolival, melyet a dal első videójában tunkol egy hölgy a férfi főhős szájába (amint megérkezik a második klip, az is bekerül majd ide a cikkbe frissítésként).

FRISSÍTÉS: itt a második videó, a dal hivatalos klipje, melyben az első videó főhőse szintén feltűnik a cannolival, míg a Weezer-frontember Rivers Cuomo egy korrupt papot alakít!

weezer-thankvid2b

.
a zenekar rajongói klubjának tagjaihoz eljuttatott Everybody Needs Salvation kislemez áprilisból:

.

az Everything Will Be Alright In The End album két klipje, a Holdon rockoló Back To The Shack . . .

. . . és a Best Coast-frontleány Bethany Cosentino közreműködésével készült Go Away duett társkeresős videója idén júliusból:

.
FRISSÍTÉS 2: november 3-án a Weezer Do You Wanna Get High? címmel bemutatott egy újabb friss kislemezdalt, mely egy az egyben a zenekar két évtizeddel korábbi hangzását idézi meg!

Szerző:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39