A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Willie Nelson: God’s Problem Child – a country hős új albuma 84. születésnapjára

2017. április 20., 18:26

Ma megint arra ébredtem, hogy még mindig nem vagyok halott / az internet szerint meghaltam” – dalolja vadonatúj God’s Problem Child albumának Still Not Dead című virgonc dalában a country öreg füvesembere, az 1933-as születésű dalszerző-gitáros-énekes Willie Nelson, akinek tényleg gyakorta kelti halálhírét valami hoax. A 2016-os nagy halálév persze aratott körülötte is, két nagy zenészbarátja, Leon Russell (1942–2016) és Merle Haggard (1937–2016) is elhunyt – az előbbi még énekel is ezen az új lemezen (épp a címadó számban), az utóbbi pedig egy emlékdalt kapott zárásként Willie remek albumán, melyet a jövő héten a 84. születésnapjához igazítva ad ki, de itt már megjelenés előtt hallható.

A country legenda, aki az idei Grammy-díjkiosztón a változatosság kedvéért tradicionális vokális pop album kategóriában nyert Gershwin-feldolgozásaival (Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin), az új sorlemezére került számok nagyobbik részét maga írta társszerző-producerével, Buddy Cannonnal (a szövegek alakuló verziót sms-ben küldözgették oda-vissza egymás közt!), de az utóbbinak még a 92 éves édesanyjától, Lyndel Rhodestól is feldolgozott egy szerzeményt rögtön nyitódalként (Little House On The Hill), a God’s Problem Child címadó számát pedig a 73éves Tony Joe White-tól kapta, aki énekel is benne a néhai Leon Russell mellett (Russellnek ez volt az egyik utolsó felvétele halála előtt). Willie Nelson felhalmozott életbölcsességével és saját tapasztalatból dalol az öregedésről és emlékekről, meg arról, hogy mindörökké hisz az igaz szerelemben és a szeretet erejében, a Delete And Fast-Forward pedig tükrözi az elnökválasztás utáni véleményét is – töröljük és tekerjünk előre, barátaim!

A God’s Problem Child albumot Willie Nelson április 28-án, a 84. születésnapja előtti napon adja ki – az alábbi NPR-lejátszón már a megjelenés előtt végighallgatható:

FRISSÍTÉS: a teljes lemezanyag a YouTube-on!

1. Little House On The Hill
2. Old Timer
3. True Love
4. Delete And Fast Forward
5. A Woman’s Love
6. Your Memory Has A Mind Of Its Own
7. Butterfly
8. Still Not Dead
9. God’s Problem Child
10. It Gets Easier
11. Lady Luck
12. I Made A Mistake
13. He Won’t Ever Be Gone

.
az album felvezető videoklipjei:

It Gets Easier

He Won’t Ever Be Gone

Old Timer

A Woman’s Love

tavaly novemberi hír a 92 éves néniről, aki nagyon örül, hogy Willie Nelson feldolgozta egy szerzeményét:

Willie Nelson a Snoop Doggtól 2016 karácsonyára kapott pulcsijában:

Szerző:
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13