A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Woman Driver – díjnyertes rövidfilm Laura Marlinggal és új albuma dalaival

2015. február 6., 12:05

Az angol folktündér Laura Marling legutóbb egy horrorisztikus Marika Hackman-klipben szerepelt itt a 25. születésnapján, de most megnézhetjük azt a rövidfilmjét is, mellyel színésznői és zeneszerzői díjat nyert – sőt a filmben szereplő kiadatlan szerzemények mellett további új dalokat is hallhatunk a gitáros-énekesnő márciusban megjelenő Short Movie albumáról.

A Női sofőr című hat és félperces kisjátékfilmet Laura még 2013-ban írta és forgatta le egy Casey Thomas Brown nevű színészsráccal és egy fiatal rendezővel, a korábban Cameron Crowe mellett dolgozó Chris Perkellel. A 72 Hour Film nevű amerikai független fesztiválra készült (melyen mint neve is mutatja, csak olyan alkotások indulhatnak, melyek elkészítési ideje nem haladja meg a három napot), és a Laura ott el is nyerte a legjobb színésznőnek, illetve a legjobb filmzenéért járó díjat. A Woman Drivernek, melyben egy kisbusszal Texasból az új-mexikói Albuquerque-be tartó amerikai srác és egy észak felé stoppoló angol lány találkozását láthatjuk, a januári London Short Film Festivalon tartották az európai bemutatóját, és utána egy héttel a rendező a videomegosztókra is feltöltötte az egészet. A rövidfilmben az akkor még hosszú hajat viselő Laura három kiadatlan új szerzeményt ad elő (Walk Alone, Howl At The Moon, Rest My Troubles Away), melyek közül az első kettő a Short Movie című közelgő új albumon jelenik majd meg stúdióverzióban.

Melinka Thompson-Godoy producer, Chris Perkel rendező és Laura Marling a London Short Film Festivalon:

laura-perkel3

.
a filmben szereplő, de a Short Movie albumra fel nem kerülő Rest My Troubles Away ősbemutatója 2013 augusztusában Philadelphiában:

.
a 2015. március 2-án megjelenő új Laura Marling-nagylemezről a már bemutatott két szám (Short Movie, False Hope) mellé itt van még néhány további dal is élő verzióban:

a Walk Alone egy brooklyni koncerten 2013 májusában:

a How Can I a SiriusXM rádió New York-i stúdiójában szintén 2013-ban:

az I Feel Your Love előadása tavaly decemberben a kaliforniai Northridge-ben:

az egyik legerősebb új dal, a Strange élőben 2015. január 31-én a londoni Finsbury Park egyik klubjában:

.
FRISSÍTÉS: 2015. március 6-án az I Feel Youre Love-ból az akusztikus stúdióverzió is megérkezett, sőt egy elektromos gitáros elő session videofelvétele is!

.
FRISSÍTÉS 2: 2015. március 12-én az Strange című dal stúdióverzióját is közzétették!

Szerző:
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02