A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Woodkid: Land Of All – betétdal Alfonso és Jonás Cuarón új filmjéhez

2016. április 3., 11:41

A reklámfilm- és kliprendezőből sikeres dalszerző-énekessé váló – debütáló The Golden Age albumának turnéjával a 2013-as Szigetre és 2014-es VOLT Fesztiválon is eljutó – francia Woodkid (született: Yoann Lemoine, 1983) a két tavalyi kollaborációja, a Panteros666 társaságában rögzített Clear című diszkó-house dal és A beavatott-sorozat A lázadó című második részének filmzenelemezére Lykke Livel felvett Never Let You Down mellett egy teljes filmzenét is írt. A Desierto című filmet a Gravitáció alkotópárosa, a kétszeres Oscar-díjas Alfonso Cuarón és fia, Jonás Cuarón jegyzi, az előbbi producerként, az utóbbi forgatókönyvíró-rendezőként.

A fenti kép jobb szélén látható 1981-es születés Jonás, aki 2013-ban az apjával közösen írt Gravitáció mellé Aningaaq címmel egy fagyos sarkvidéki környezetben játszódó kiegészítő rövidfilmet is rendezett, az új játékfilmjét – amint a spanyol cím is mutatja – már egy napszítta sivatagba helyezte: a Gael García Bernal főszereplésével forgatott Desiertóban Mexikóból az Egyesült Államokba átszökő bevándorlók menekülnek egy rájuk fegyverrel vadászó amerikai elől. A tavaly őszi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját kapó film idén tavasztól kerül a moziforgalmazásba, és ehhez igazítva jelenik meg Woodkid filmzenéje is.

desierto-poster

Az apa-fiú páros által az aláfestő zene megkomponálásra felkért Woodkid experimentális módon állt a feladathoz, az analóg nagyzenekari elemek digitális dekonstrukciójával: „arra törekedtem, hogy a fúvós részek vonósoknak hangozzanak, a rézfúvósok meg úgy, mintha fafúvósok lennének. Az egyetlen kivétel ez alól a Land Of All, mert azt úgy akartam megírni és előadni, mint egy rendes filmdalt, ami a stáblista alatt szól” – mondja a zeneszerző-énekes, aki az április 8-án megjelenő filmzenelemezről elsőként épp ezt a számot mutatta be.

FRISSÍTÉS: a dal egy héttel később szöveges videót is kapott!

I took a chance to build a world of mine
A one-way ticket for another life
On a petrol stained sailboat
On a petrol stained sailboat

I used to dream about the other side
The sun rising on the skyline
And a beautiful rainbow
Such a beautiful rainbow

I came to break the wall that rose around you
To see the land of all
I will fall for you
I will fall for you

I’m proud of you, to hold you son
I’m proud of you, to hold

I miss the friends I had to leave behind
My dad saying “I’m proud of you, son”
It makes me want to go home
Could I ever call this place home?

.
woodkid-desierto-vinyl

a Desierto mozielőzetese:

.
emlékeztetőül itt a bombasztikus Woodkid-hangzás egyik ékes példája, a koncerteken már 2013 óta játszott Volcano című szám, melyből a szerző 2015 novemberében tett közzé stúdióverziót és egy koncertvideót:

Torres: Don’t Go Puttin Wishes In My Head – klip az új Thirstier album elé Jenna Gribbonnal
máj. 15., 23:58
The Vaccines: Headphones Baby – klipdal az ötödik album felvezetéseként
máj. 14., 20:45
Manic Street Preachers: Orwellian – az új The Ultra Vivid Lament albumról
máj. 14., 9:10
Leon Bridges: Motorbike – klip Anderson .Paak rendezésében az új Gold-Diggers Sound albumhoz
máj. 14., 7:40