A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Woodstock egyik legütősebb zenekara érkezik Budapestre

2016. szeptember 19., 22:15

Az 1969-es Nagy Generáció tagjai közül mára szinte mindenki halott, a korszakos túlélők pedig a hagyományosan a színpadtól visszavonultan szemlélődnek. Az, hogy a Ten Years After több, mint fél évszázadon keresztül képes volt időről időre újraformálni saját magát bizonyítja, a modern történelem egyik legnagyobb kulturális forradalmának kirobbantója a mai napig birtokában van a válaszoknak, melyek után titkon mindnyájan kutatunk. A zenekar most visszatér Budapestre.

ten-years-after_nixon_2_300dpi

Ősszel jelenteti meg vadonatúj lemezét a Ten Years After – a hatvanas évek végi blues-rock himnuszokkal átitatott hippiforradalom meghatározó formáció a Woodstock-i zenekarok klubjának egyik utolsó élő képviselője, egyben talán az egyedüli, mely az évtizedek próbáját kiállva képes volt gyökeret verni egy rideg világban, mely több fronton is rácáfolt a ’69-es mozgalom utópiájára.

A Ten Years After utánozhatatlan frontember-gitárosa, Alvin Lee 2013-as halálát követően az együttes válaszút elé került: belenyugszanak a történet végébe vagy ezredszerre is feltápászkodnak a padlóról. A két másik alapító, Chick Churchill billentyűs és Ric Lee dobos vezetésével ez utóbbi történt és az énekes-gitáros Marcus Bonfanti, valamint a basszusgitáros Colin Hodgkinson bevonásával létrejött az új Ten Years After. A brit együttes ugyanakkor jóvalta több, mint egykori önmagának másolata, árnyékként követi a Lee-féle örökséget, ugyanakkor nem él időburokban, reflektál és a mai napig képes érvényes kérdéseket feltenni.

Ugyan az olyan, világhírűvé vált dalok, mint az I’m Going Home vagy I’d Love to Change the World örökké klasszikusok maradnak, kevés dolog izgalmasabb annál mint, hogy négy zenész miként alkotja újra a jelenkor számára azt a műfajt, mely nélkülök nagyon másként hangzana. A Ten Years After szeptember 25–én koncertezik a budapesti A38 Hajón.