A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Wu-Tang Clan: A Better Tomorrow – itt a visszatérő album!

2014. november 28., 8:30

A legnagyobb New York-i hiphop kollektíva, a Wu-Tang Clan végül csak elkészült visszatérő lemezével, még ha nem is az Enter The Wu-Tang (36 Chambers) című 1993-as klasszikus debütalbum húszéves évfordulójára, ahogy tervezték. A legutóbbi 8 Diagrams után hét évvel érkező (és annál jobban sikerült) A Better Tomorrow itt megjelenés előtt hallható.

Már 2011-ben szó volt róla, hogy a Wu-Tang rapperei új közös anyagon dolgoznak, majd 2012 őszén érkezett is egy 6 Directions Of Boxing című dal a zenei vezérük, a sztárproducer RZA forgatókönyvéből, rendezésében és szereplésével készült The Man With The Iron Fists című hongkongi-amerikai harcművészeti akciófilm filmzenelemezén. A felvételen Ghostface Killah, GZA, Masta Killa, U-God és Inspectah Deck mellől ugyan hiányzott Method Man és Raekwon, de az előbbi már feltűnt a 2013 júniusában kiadott Family Reunion című dalban, 2014 tavaszára pedig végre az utóbbi is ki tudta harcolni a kért módosításokat a RZA-féle zenei irányvonalban. További megnyugtató fejlemény, hogy végre hivatalosan is teljes jogú tag lett a régi haver Cappadonna, akit a 2000-es The W album idején kivágtak a lemezről és kiretusáltak az eredetileg tervezett borítófotóról, majd a legutóbbi 8 Diagrams borítóján (és ugye címében) sem szerepeltették. És igen, a 2004-ben elhunyt Ol’ Dirty Bastard is itt kísért, már rögtön a lemez legelején, a Rick Rubin társproduceri segédletével készült Ruckus in B Minor nyitányában. Az Amerikában csak december 2-án boltokba kerülő, de a Warner kiadó német részlege által pár órája a YouTube-ra töltött A Better Tomorrow album már megjelenés előtt meghallgatható.

RZA, Method Man, Masta Killa, Inspectah Deck, U-God és Cappadonna a Ruckus in B Minor élő előadásával, november 25-én David Letterman tévéműsorában:

augusztusban a Jon Stewart vezette The Daily Show-ban együtt szerepelt mind a kilenc tag, Ghostface Killah, RZA, Inspectah Deck, Raekwon, Cappadonna, Method Man, U-God, GZA és Masta Killa – aki egy másik művésznevén, Jamal Iriefként mutatkozott be:

a 2013 júniusában kiadott – de az albumra végül fel nem került – Family Reunion című dal, melyben a producer RZA mellett Masta Killa, Method Man és Ghostface Killah hallható::

RZA 2012-es The Man With The Iron Fists mozifilmjének Wu-Tang Clan-betétdala, a 6 Directions Of Boxing, melyben U-God, Ghostface Killah, GZA, Masta Killa, Cappadonna és Inspectah Deck adják egymásnak a mikrofont…

…és ugyanaz a szám élőben, RZA, Ghostface Killah, Cappadonna, GZA, U-God és Masta Killa előadásában, a Roots együttes kíséretében, Jimmy Fallon műsorában, 2012 októberében:

FRISSÍTÉS: az együttes 2014. december 2-án, az amerikai lemezmegjelenés napján közzétett egy kétperces kisfilmet a reunióról és az A Better Tomorrow album születéséről…

december 6-án pedig a címadó dalhoz egy videót, mely az elmúlt napok fergusoni és New York-i tüntetéseire reflektál!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39