A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Yeasayer: I Am Chemistry – videoklip az Amen & Goodbye albumhoz

2016. január 7., 17:06

A pszichedelikus experimentalista popban nyomuló brooklyni Yeasayer együttes – mely az All Hour Cymbals 2007-es debütálása után Odd Blood című második albumának turnéjával már a 2010-es Szigetre is eljutott – a 2012-es Fragrant World óta nem adott ki új lemezt, de ez hamarosan változni fog: az elmúlt két hétben bizarr videosorozattal felvezetett Amen & Goodbye című új albumot április 1-re jelentették be, az I Am Chemistry című első beharangozó dalhoz pedig pár perce a klip is megérkezett.

Az énekes-billentyűs Chris Keating, az indiai származású gitáros-énekes Anand Wilder és a basszista-vokalista Ira Wolf Tuton zenekara a Fragrant World 2013-ig tartó turnéja után még 2014-ben is adott pár koncertet, de 2015-ben a rajongók már kénytelen voltak azzal beérni, hogy a brit billentyűs-producer Jon Hopkins tavasszal közzétett egy feldolgozást az együttes I Remember című 2010-es számából a Late Night Tales válogatáslemez-sorozathoz. December 22-től azonban feléledt a trió honlapja, azok tippeltek jól, akik az ott feltűnő Amen & Goodbye feliratot nem búcsúüzenetnek, hanem egy új album címének gondolták.

A lemezanyag végleges formáját az együttes a neves session dobos és producer, Joey Waronker (Beck, Atoms For Peace, R.E.M. stb.) bevonásával alakította ki, és a hetvenes évek óta aktív amerikai folkénekesnő Suzzy Roche (The Roches) is ott volt a közreműködők között. Az albumról elsőként bemutatott I Am Chemistry című dal videóját a New Media Limited készítette:

az új lemez számsorrendje és borítója:

Yeasayer: Amen & Goodbye (2016)

1 Daughters of Cain
2 I Am Chemistry
3 Silly Me
4 Half Asleep
5 Dead Sea Scrolls
6 Prophecy Gun
7 Computer Canticle 1
8 Divine Simulacrum
9 Child Prodigy
10 Gerson’s Whistle
11 Uma
12 Cold Night
13 Amen & Goodbye

yeasayer-amencover

.
a lemezt beharangozó videosorozat az elmúlt két hétből, David Altmejd szobraival:

.
ráadásként itt a videót is kapó tavalyi Jon Hopkins-feldolgozás az I Remember című 2010-es Yeasayer-számból – és alatta az eredeti dal a hozzá tartozó klippel:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39