A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zajlik az Ünnepi Könyvhét a Jaffa Kiadónál is

2022. június 10., 11:25

Elkezdődött a a könyvek ünnepe. A Jaffa Kiadó is vasárnap estig várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren a 93. Ünnepi Könyvhéten új és már ismert, népszerű könyveikkel és kedvezményekkel. A Jaffa kögteteit 10 és 19 óra között a 18-as standnál találjátok, ahol személyesen is találkozhattok szerzőikkel, és dedikáltathatjátok a könyveiket!

A Jaffa szerzőinek dedikálási időpontjai

Az Ünnepi Könyvhéten, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményén június 9-12. között a Vörösmarty téren a Jaffa Kiadó standján 25%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá a könyveikhez, míg könyvturkálójukban 1000 forintos kötetekből válogathatsz. Szerzőik pedig a következő időpontokban dedikálnak:

Június 10., péntek
16:00-17:00 Jásdi István, Krahulcsán Zsolt
17:00-18:00 Rubin Eszter, Farkas Boross Zita
——————————————–
Június 11., szombat
11:00-12:00 Ablonczy Balázs, Hatos Pál
15:00-16:00 Bauer Barbara, Mörk Leonóra
16:00-17:00 Fliegauf Gergely
17:00-18:00 Bihari Ádám, László Ferenc
——————————————–
Június 12., vasárnap
11:00-12:00 Szalay Ágnes
14:00-15:00 Sándor Anikó
15:00-16:00 Lakatos Péter
16:00-17:00 Fiala Borcsa, Kurucz Adrienn
17:00-18:00 Ungváry Krisztián

Jaffa – irodalmi kötetek

Mörk Leonóra legújabb regénye, az Asszonyom, édes úrnőm egyszerre rendhagyó szerelmi történet és kalandos utazás a 17. századba. Hol az aranycsinálás lázában égő Prágába visz minket, hol egy szász kastélyba, hol Itáliába, a mantovai herceg udvarába, ahol éppen operabemutatóra készülnek. Bár a könyv történelmi regény, olyan problémákkal foglalkozik, amelyekkel mi is szembesülünk. Legyőzhető-e egy világjárvány, vagy csak visszaszorítható, hogy bármikor újra ránk támadhasson? Jár-e szabályos szerelem két szabálytalan embernek? Egyáltalán, létezik-e szabályos szerelem? És létezik-e szabályos család?

László Ferenc kritikus, történész új kötete, a Honi bestiárium 33 magyar író portréját és pályaképét kínálja a 20. századból. Jelentős és elfeledett, jellemes és állhatatlan, reakciós és világforradalmár, népies és urbánus, imponáló életművet megalkotó és ma már jószerint olvashatatlan literátorok egyaránt akadnak közöttük. Jellemzően olyan szerzők, akiket nem sorolunk a legnagyobbak közé – sőt a túlnyomó többségüket manapság még csak emlegetni sem szokás. Róluk szól ez a könyv, és persze arról, hogy olvasni jó: nemcsak a felfedezésre érdemes (majdnem) remekműveket, de a meghatóan poros regényeket is.

További könyvheti újdonságunk Fliegauf Gergely börtönpszichológus, nemzetközi emberi jogi szakértő és graffitikutató kötete, a Mentem, álmodtam. Egy 18-19 éves srác a sorkatonaság, a börtönőri munka és a szerelmi csalódások elől a fantáziába menekül. Harminc év múlva aztán csak azokkal a csodákkal kell foglalkoznia, amelyekre soha nem volt ideje, mert elrabolta a munka világa. A szerző gyermekkorában csillagász akart lenni, és rajongott a sci-fikért, ez pedig a könyvén is nyomott hagyott: akiknek bejön Stanislaw Lem vagy Vlagyimir Szorokin, és kedvelik Oravecz Imre lírikus vágtáit, szeretni fogják ezt is.

Jaffa – történelmi újdonságok: Trianon és Biszku

Száz év múlva lejár? – Újabb Trianon-legendák című, most megjelent könyvében Ablonczy Balázs újabb, a trianoni békeszerződést övező történetek nyomába eredt. Olyan levéltári forrásokat kutatott fel amelyeket magyar történész eddig még nem látott, hogy válaszoljon a kérdésre: valóban a szabadkőművesek tehettek Magyarország felosztásáról? Apponyi Albert valóban mondta-e mindazt, amit neki tulajdonítanak? Végül pedig „lejár-e Trianon” száz év után? A szerző utánajárt a legendák eredetének, megvizsgálta keletkezésük körülményeit, és könyvében megkísérli különválasztani a legendát, a valóságot és a szándékos hamisítást.

Biszku – A megtorlás belügyminiszterének életútja című, a könyvhétre megjelent könyvében Krahulcsán Zsolt történész egy hosszú politikai karrier összes szerepében bemutatja Biszkut: megjelenik a Rákosi-korszak káderese, a kerületi párttitkár, az 1956-os forradalomárok ellen küzdő hithű kommunista, a megtorlások megszervezője, a Nagy Imre és mártírtársai elleni eljárás egyik irányítója, a restauráció időszakának miniszterelnök-helyettese, a gazdasági reformok elindítója, majd megakasztója, Kádár János hű harcostársa, később ellenlábasa, s legvégül a háborús bűnökkel megvádolt öregember.

További újdonságok.

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park
okt. 5., 6:05
A Depeche Mode öt év után visszatér Budapestre!
okt. 4., 18:32
Európai koncertkörúton mutatja be az új albumát a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet
okt. 3., 23:50