A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zavarbaejtő listával állt elő a Rolling Stone

2015. december 18., 22:00

Az amerikai anyalap szokásos, év végi dalmustrájának dobogós helyezettjei közt valósággal hemzsegnek a meglepetések. Legyen bár szó egyperces befutókról vagy nagy felfedezettekről, a 2015-ös év legjobb dalai mellett nehéz lenne szó nélkül elhaladni.

Idén is összeállította ötven férőhelyes dicsőségfalát a Rolling Stone. A 2015-ös év legjobb dalaiból mazsolázó gyűjtés olybá fest, csemege mindenkinek, aki megbékélt az Auto-Tune örökzöldek és kéretlen gitárköltészet modern kori jelenségével.

10. Jack Ü & Justin Bieber – Where are Ü Now

Ugyan természetes alapanyagot legfeljebb elvétve tartalmaz, Skrillex és Diplo medvetáncoltató párosa tökéletes cinkosra akadt a 2015-ös évet botránytól botrányig vitorlázva kihúzó Justin Bieber személyében. A varázslatos hármasfogat zeneipari mesterfogás, mely annak rendje s módja szerint Sarkcsillagként mutat irányt a jövő jelenkori generációjának.

9. Tobias Jesso Jr. – How Could You Babe

A kanadai dalszerző titán egy olyan balladával jutott be a legjobbak közé, melynek hallatán senki nem csodálkozhat, hogy Adele taroló albumán többek közt ő is társszerzőként szerepel.

8. Future – Fuck Up Some Commas

Az önmaga s Hendrix közt egyenest párhuzamot vonó rapper, Future alámerülése a bankjegy-paradicsomban ez alkalommal sajnos csak a nyolcadik helyre volt elegendő.

7. Kendrick Lamar – King Kunta

Ugyan Lamar mindeddig főként a műfajtól eltérő mód összetett szövegvilágával vált ki a rap-fősodorból, új, igen bólogatós klipjében – megnyugvás gyanánt – végre egy aranyozott trónszék is szerephez jut.

6. Adele – Hello

Az egyetlen dal, amely már tényleg mindenkihez eljutott, attól függetlenül, hogy az illető szerette volna-e hallani az énekesnő romantikus megbánását avagy sem. A 25 albumával minden, számjegyekkel kimutatható rekordot megdöntő Adele szépia életérzése mindenképp az év meghatározó teljesítményei közé tartozik.

5. Jamie xx & Young Thug & Popcaan – I Know There’s Gonna Be (Good Times)

Az, egy forró nyáreste ülepedő városi por tökéletes leképzése az R&B életérzést jamaikai vendéghangulattal elegyítő dal, mely a bolygó legizzasztóbb nyarának hibátlan leképzése, annak minden gyönyörűségével s borzalmával egyetemben.

4. Courtney Barrnet – Pedestrian At Best

Már a dobogó szélét nyaldossa megindulós dalával Courtney Barrnet. A garázsrockba feledkező énekesnő magában hordoz egy darabkát azokból, a memória mélyén csendben egyre csak szépülő kilencvenes évekből, ezért pedig nem lehetünk elég hálásak neki.

3. Drake – Hotline Bling

Annak ellenére, hogy Drake zenéje minden kétséget kizárólag a lehető legrosszabb módja egy régi, az analóg hőskorból visszamaradt dobgép hasznosításának, a recept maga működik. A beborító fehérség kellős közepén táncikáló főhős nemzetek szívét nyerte el, világszerte.

2. Fetty Wap – Trap Queen

Az év felfedezettjei közt számon tartott Fetty Wrap autentikus, kőkemény, külvárosi szerelmesdallal tört az élre. A ráhangolódás során nagy segítség, hogy a Trap Queenhez készült klip műsoridejének érdemi részét pénzszámolás tölti ki.

1.The Weeknd – Can’t Feel My Face

Az erős túlzással csak Michael Jacksonhoz hasonlított Abel Tesfaye a jelenkor popszakmájának összefoglaló terméke. A táncoslábú, orgánumában néha-néha művileg javítgatott énekes erős évet tudhat a háta mögött, mely láthatóan csak még vérmesebbé tette a sokslágeres előadót.

Címkék: ,
Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57