A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zeus! feat. Mike Patton: Human Fly – The Cramps-feldolgozás a Faith No More énekesétől

2020. március 14., 7:57

A Faith No More-énekes Mike Patton az elmúlt fél évtizedben a Nevermen trió, a Kaada/Patton projekt és a Dead Cross szupergrupp élén, majd a francia zeneszerző Jean-Claude Vannier társaságában is adott ki albumokat (a következő a tētēma lemeze lesz jövő hónapban Necroscape címmel), sőt a két évtized után újraindított Mr. Bungle idei turnéjának végeztével idén a prog-metálos Tomahawk együttesét is feltámasztja egy lemezre – most viszont az olasz Zeus! noise/math rock duóval mutat be egy feldolgozást a Cramps 1978-as Human Fly slágeréből!

A legendás Lux Interior (Erick Lee Purkhiser, 1946–2009) énekes és a gitároscsaj Poison Ivy (Kristy Wallace) bő három évtizeden át aktív psychobilly-punk zenekara május 1-jén kap egy tribute albumot Really Bad Music For Really Bad People: The Cramps as Heard Through the Meat Grinder of Three One G címmel, és mivel a Three One G Records a Dead Cross-basszista Justin Pearson (Retox, The Locust) saját lemezkiadója, így nem véletlen, hogy Patton is szerepel a feldolgozáslemezen (olyan további előadók mellett, mint Chelsea Wolfe, a Daughters, a Microwaves és persze a Retox).

Mike Patton a basszusgitáros-énekes Luca Cavina és Paolo Mongardi dobos Zeus! duójával a Cramps 1978-as kislemezdalából, a Nouvelle Vague által is feldolgozott Human Fly-ból mutatott be egy átiratot a a brit Displaced/Replaced animációs videójával:

a Human Fly eredetije Alex de Laszlo 1978-as kisfilmjével – 2:10-től:

.
a Metz kanadai punk-rockereinek feldolgozása a tribute albumhoz, a Cramp nyolcvanas évek elejéről való Call Of The Wighat dalából:

.
a Really Bad Music For Really Bad People: The Cramps as Heard Through the Meat Grinder of Three One G című feldolgozásalbum számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
ha már szóba került, itt a francia Nouvelle Vague projekt Human Fly feldolgozása is 2006-os stúdióverziójában és a 2009-es Szigeten:

The National: Somebody Desperate – a Cyrano filmzenealbumról
dec. 3., 13:56
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és sokan mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33
Placebo: Surrounded By Spies – új szám a Never Let Me Go album bejelentéséhez
nov. 9., 4:35