A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zola Jesus: Ash To Bone – videoklip + a Chromatics-vezér Johnny Jewel másik remixe a SSION/Ariel Pink-duetthez

2018. április 4., 10:02

Az orosz-amerikai experimentalista dalszerző-énekesnő Zola Jesus a tavalyi Okovi albumához idén április 6-án kiad egy Okovi: Additions című kiegészítő lemezt, melynek négy pluszdala közül elsőként a Boundot mutatta be, a négy remix egyikéhez pedig most leforgatta élete első saját rendezésű klipjét is: a tavalyi Ash To Bone zenei átszabására a Chromatics-vezér Johnny Jewelt kérte fel (aki a héten már kiadott két remixet a közelgő sztárparádés SSION-album Ariel Pink-duettjéből, az At Least The Sky Is Blue-ból is).

Johnny Jewel, aki tavaly a David Lynch-féle új Twin Peaks sorozatban a három Chromatics-koncertjelenet (Shadow, Saturday, The World Spins) mellett Windswept című szólóalbumának aláfestő témáival is közreműködött, idén januárban már megjelentetett egy újabb instrumentális nagylemezt is Digital Rain címmel. A Zola Jesusnak készített Ash To Bone remixben a tavalyi Okovi albumon szereplő egyversszakos, alig kétperces, atmoszférikus eredetinek dupla hosszússágot, masszív szintetizátorhangzást és hangsúlyos ritmikát adott – amire a 28 éves énekesnő saját ösztön-énjeként, az idként táncolhatott az itt látható videoklipben, melyet a stylistként már régóta mellette dolgozó Jenni Henslerrel közösen rendezett New York kínai negyedében.

összevetésként itt az Ash To Bone dal kétperces eredetije a tavalyi Okovi albumról:

With every touch, I’m getting closer to the edge
With these open wounds, I forgive you
With every horror, I lose myself along the bend
In the fog, we become disconnected
Ash to bone, you come to me
You’re never alone, but soon we’ll be
Strangers in the grey
Strangers in our own ways

.
az Okovi: Additions lemez számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

Az új lemezéhez kapott átiratok mellett maga az énekesnő is adott remixeket másoknak: az aktuális turnétársnőjének, a kanadai Crystal Castles-extag Alice Glass-nek a Stillbirth című szólódalából készült Zola Jesus-remix mellett ő jegyezte az egyik számot a bristoli Fuck Buttons duóból ismert Benjamin John Power, azaz Blanck Mass két hete megjelent World Eater Re-Voxed című remix-EP-jén is. Az angol producer tavalyi World Eater albumán szöveg nélkül szereplő Please-t az amerikai művésző rendes énekes dallá írta át – és a Please (Zola Jesus Remix) alatt összevetésként a Blanck Mass-féle eredeti is meghallgatható:

.
ráadásként itt van még Johnny Jeweltől az idén januárban megjelent instrumentális Digital Rain album. . .

Digital Rain (0:00)
Black Pyramid (5:20)
The City Of Roses (6:14)
Double Exposure (8:54)
The Runner (10:54)
Air Museum (12:37)
Monsoon (15:23)
Magma (16:25)
What If? (18:09)
The Windscreen (21:26)
Mirror Image (22:38)
Liquid Lucite (23:42)
Aerosol (25:02)
Ship Of Theseus (25:38)
La Ville De Neige (27:52)
Seven Corners (29:51)
Cellophane (31:53)
Pulsations (32:37)
Houston (35:28)

. . . és azok a friss Johnny Jewel-remixek, melyeket a Cody Critcheloe vezette szintis queer punk/art-pop SSION projekt visszatérő albumának At Least The Sky Is Blue című Ariel Pink-duettjéhez készített:

összevetésként itt meghallgatható az At Least The Sky Is Blue eredetije is a május 11-én piacra kerülő O című SSION-albumról, melyen a frissen nyilvánosságra hozott számlista szerint Ariel Pinken kívül még Róisín Murphy, MNDR, Sky Ferreira, a Royal Trux-énekesnő Jennifer Herrema, a Hole-dobosnő Patty Schemel és Devendra Banhart is szerepel:

Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03
Róisín Murphy: CooCool + Can’t Replicate – új számok DJ Koze közreműködésével
márc. 9., 0:39
Sleaford Mods feat. Perry Farrell: So Trendy – klipdal a Jane’s Addiction-frontemberrel
márc. 6., 18:07