A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zombie Girlfriend: Wind – videoklip Szabó Benedek angol nyelvű zenekarától

2018. január 31., 6:45

Az elmúlt öt év során a legnépszerűbb magyarul éneklő rockzenekarok közé emelkedett Szabó Benedek és a Galaxisok tavalyi Focipályákon sétálsz át éjszaka albuma után a dalszerző-gitáros-énekes Szabó Benedek idén kiad egy angol nyelvű lemezt is másik együttesével, a Zombie Girlfrienddel (melyben a dobos Kádár Eszter és a gitáros Korándi Dávid mellett a Somersault Boy- és Felső Tízezer-frontember Sallai László is benne van basszista-vokalistaként). A Wind album őszi beharangozó dalai után a címadó számhoz már videoklip is érkezett.

A 2010-es évtized hajnalának magyar lo-fi/hálószobapop színterén egyszemélyes formációként indult Zombie Girlfriend 2011 legelején tette közzé The Great Plain című első albumát, majd még azon a tavaszon színre lépett garázsrockos élő zenekarként is, de 2013-tól Szabó Benedek saját nevén megjelenő magyar nyelvű anyagai miatt egy ideig szünetelt. A 2015-ben Sallai Lászlóval kettesben felvett ötperces/hatszámos Drought EP 2016 nyarától egy ideig elérhető volt az együttes Bandcamp-oldalán, de a Zombie Girlfriend igazi visszatérő lemezéről, az EZ Basic-basszusgitáros Pesztalics Dénes hangmérnöki segédletével készülő Wind albumról csak 2017 őszétől érkeztek az első felvételek: az Echo Echo és The Only Boy On The Planet című fülbemászó noise pop dalok után most itt a jóval töményebb és zajosabb hangzású címadó szám, melyhez a legjobb magyar kliprendezők közt jegyzett Rusek (Molnár Alexandra) minimalista videóját egy belga székhelyű zeneblog, a Psychedelic Underground Generation (The PUG) oldalán mutatták be tegnap este.

érdekesség, hogy a dalból már ismerhettünk egy korábbi stúdióverziót is 2013 őszéről, a Lemonade EP-ről:

a Wind élőben egy múlt havi koncerten:

a közelgő Wind album 2017 októberében közzétett másik két beharangozó száma, melyek még 2011-ben íródtak: az Echo Echo. . .

. . .és A néma városok című Ray Bradbury-novella ihlette The Only Boy On The Planet régi családi home video-képanyaggal:

a legutóbbi hivatalos Zombie Girlfriend-videoklip, a Stories Of You And Me 2013 januárjából, Klág Dávid és Péli Sári rendezésében:

a Driving Song című dal a Zombie Girlfriend első zenekari felállásával adott első koncertről, 2011 májusából:

a legelső nyilvános Zombie Girlfriend-fellépés, a Go Away című dallal induló akusztikus minikoncert Piresian Beach (Németh Zsófia) társaságában a budapesti WAVE lemezboltban a Record Store Day alkalmából 2011 áprilisában:

a 2011 januárjában közzétett  The Great Plain debütalbum. . .

. . . a 2011 decemberében megjelent Music For Porn. . .

. . .és a legutóbbi Zombie Girlfriend-album, a Pink And Blue And Gray 2012-ből:

rikasággyűjtemény a 2011-2013 közti periódusból, az Echo Echo és The Only Boy On The Planet című dalok korai verzióival:

a Zombie Girlfriend első korszakának legutolsó kiadott száma, a Don’t Fall In Love 2013 végéről:

.
FRISSÍTÉS: a Don’t Fall In Love-ot is újravették a 2018-os albumhoz, és videót is forgattak hozzá a februári osztrák-cseh miniturnén!

.
ráadásként itt a tavalyi Szabó Benedek és a Galaxisok-lemez, a Focipályákon sétálsz át éjszaka album. . .

. . .a Boldoggá akarlak tenni (de nem tudom, hogy kell) és Húsvéti reggeli a Sátánnal című dalok szintén Rusek által rendezett klippárjával:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39