A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zomby & Burial: Sweetz – a két brit dubstep producer közös száma

2016. július 27., 9:30

A dubstep korai periódusában feltűnt titokzatos brit producerzseni, az esős nagyvárosi hangulatokban utazó Burial (William Bevan) két stílusteremtő albuma, a 2006-os Burial és a 2007-es Untrue óta csak maxikkal és EP-kkel jelentkezik (a 2011-es Ego/Mirror például Four Tettel és a Radiohead-vezér Thom Yorke-kal közös kollaboráció volt), a legutóbbi háromszámos Rival Dealer 2013 végén jelent meg, de tavaly is kaptunk tőle egy Temple Sleeper című kompozíciót. Múlt éjszaka egy újabb felvétel is érkezett tőle, melyet egy másik rejtőzködő dupstep producer kolléga, az időnként a kilencvenes évek eleji rave felé is visszatekintő Zomby társaságában készített annak közelgő Ultra albumára (melyről szintén múlt éjszaka tartották a Darkstar duóval közös szám premierjét is).

A 2013-as With Love dupla albumot (és a tavalyi Let’s Jam!! kétszer négyszámos EP-párját) követő Ultra című új Zomby-anyag szeptember 2-án jelenik meg a Hyperdub kiadónál, de a Sweetz címet kapó Burial-kollaboráció már július 29-én kijön 10″ vinyl kislemezen – és már hallgatható is!

FRISSÍTÉS: a teljes számot pár órával később a Juno és a YouTube oldaláról is törölték, de ez a két perces részlet itt egyelőre még hallgatható!

.
FRISSÍTÉS 2: július 29-én a Sweetz hivatalosan is felkerült a Hyperdub kiadó YouTube-csatornájára – és a Juno oldalára is visszatették!

.

.
Zomby és a Darkstar angol elektronikus zenei duó (James Young és Aiden Whalley) közösen jegyzett Quandary című számának tegnapi premierje a Beats 1 webrádión Julie Adenuga műsorában – itt 0:35-től:

.
az új album számlistája és borítója:

Zomby: Ultra (2016)

01 Reflection
02 Burst
03 Fly 2 (Zomby & Banshee)
04 E.S.P. 05. I
06 Glass
07 Sweetz (Zomby & Burial)
08 Her
09 Quandary (Zomby & Darkstar)
10 Freeze
11 Yeti
12 S.D.Y.F. (Zomby & Rezzett)
13 Thaw

14 Tenkyuu (Zomby & Hong Kong Express)

zomby-ultra

.
mutatóba itt van Burial háromszámos River Dealer EP-je 2013-ból. . .

River Dealer
Hiders
Come Down To Us

. . .és a Temple Sleeper című 2015-ös ujjgyakorlata is:

Szerző:
Címkék: , ,
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33
Placebo: Surrounded By Spies – új szám a Never Let Me Go album bejelentéséhez
nov. 9., 4:35
Jennylee / Warpaint: Clinique – kislemezdal a teljes csajkvartett közreműködésével
nov. 8., 14:02