A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zságer Balázs és a táncoló Drónok a Szigeten

2015. augusztus 7., 10:58

Hétfőn kezdődik a Sziget Fesztivál, melyen természetesen idén is lesznek más jellegű előadások a koncertek mellett. Ilyen például a Dancing with Drones névre hallgató performance, melyhez a zenét a Zagar zenekarvezetője, Zságer Balázs szolgáltatja. 

A Dancing with Drones a csoportos robotika legújabb vívmányaira épülő interaktív drónos bemutató. A repülő robotokat és a táncosokat a mozgás köti össze, egységes, futurisztikus látványosságot alkotva az éjszakában. Mint zümmögő óriás szentjánosbogarak, úgy gomolyognak a drónok az égen, egy csapat fénylő emberi alak által vezérelve. Az előadás egy új világ hírnöke, ahol az emberiség megszelídíti a technológiát és harmóniában működik együtt új társaival.

Nina Kov koreográfus majd egy éve keresett meg az ötlettel, hogy drónokkal készít egy táncelőadást és van-e kedvem zenét csinálni hozzá. Az ötlet azonnal megtetszett és beindította a fantáziámat. A Szigetes előadáshoz egyelőre egy 15 perces mix készült, ami részben új szerzeményekből, Zagar remixekből illetve más előadók számaiból összemixelt zenei kollázs lesz. A Sziget után lesznek még további előadások is, szóval érdemes majd nyomon követni a társulatot.” – nyilatkozta Zságer Balázs.

Zagar_DJ_1

A műsort a CollMot Robotics csapata, és Nina Kov koreográfus jegyzi. A LED-es fényjátékkal kísért, lenyűgöző show 2015. augusztus 12-16. között látható minden nap 22.30-kor a Sziget Fesztiválon, a SportZone helyszínen.

Az esemény weboldala.

További információ.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57