A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zseniális fotók a Grammy-díjátadók öltözőiből

2016. február 16., 8:26

Danny Clinch első ízben a Beastie Boys Tibet-szimpatizáns óriáskoncertjének kulisszái mögött állította fel mobil fotóstúdióját, hogy aztán néhány év elteltével már a Grammy-gálák öltözőiből tudósíthasson. A fotós képein a zeneipar egykori-és jelen óriásai tárulkoznak ki.

danny-clinch-grammys-lead

Egészen bensőséges fényképeken örökíti meg a Grammy-díjátadók színpad mögötti életét Danny Clinch, aki a Time-nak mesélt rendhagyó portréinak születéséről. „Ez az egész az együttműködésről szól, hogy egy eladó mit és mennyire enged láttatni magából” – állítja Clinch, aki először a Beastie Boys 1996-os, Tibet függetlenségéért kampányoló óriáskoncertjén készített rendhagyó portréfotókat a zenekar tagjairól. A lényegében mobil fotóstúdióval dolgozó fényképész 2003-óta dokumentálja a Grammy-gálák arcait.

adele

Clinchnek Paul McCartneytól kezdve Katy Perryig lényegében mindenki pózolt, aki csak él és mozog a nagybetűs popszakmában, a fényképész pedig hiszi, úgy is lehet megragadó, időtálló portrét készíteni, ha az alany alig harminc másodperc erejéig jut csupán a fotóvászon közelébe. Clinch Grammy-szériájának kivonata ide kattintva böngészhető.

Címkék: ,